Πως να τηγανίσεις σωστά καλαμαράκια: 10+1 μυστικά της Αργυρώς για να μην βγουν ξεροψημένα έξω και ροζ μέσα

Ακολούθησε τα βήμα προς βήμα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πως να τηγανίσεις σωστά καλαμαράκια: 10+1 μυστικά της Αργυρώς για να μην βγουν ξεροψημένα έξω και ροζ μέσα

Το καλοκαίρι έφτασε και από τα αγαπημένα φαγητά της θερινής περιόδου είναι - ανάμεσα σε άλλα - και τα καλαμαράκια. Δεν έχουμε πάντα όμως την οικονομική δυνατότητα να βγαίνουμε σε ταβέρνες και να τα απολαμβάνουμε. Στο σπίτι όμως από την άλλη, το τηγάνισμα εκτός του ότι είναι κουραστικό, δεν βγαίνουν πάντα σε γεύση όπως της ταβέρνας. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου όμως, σου έχει τα μυστικά για τα πετύχεις.

Από τα πιο σημαντικά βήματα, είναι τα καλαμαράκια να είναι τελείως στεγνά και να μην έχουν υγρασία πάνω τους. Πρέπει να τα σουρώσετε και μετά με ένα χαρτί να τα ταμπονάρετε και να φύγει η υγρασία.

Τα μυστικά για τέλειο τηγάνισμα στα καλαμαράκια

  1. Κόβουμε σε ισομεγέθη ροδέλες 1-1,5 εκ. τελευταία στιγμή.
  2. Καυτό λάδι και βαθύ τηγάνισμα, σε δυνατή θερμοκρασία.
  3. Το καυτό λάδι να τα καλύπτει.
  4. Καλό στέγνωμα πριν παναριστούν. Καθόλου υγρά μαρινάδες κλπ.
  5. Καλαμποκαλευρο γιατι δεν μαυριζει το λαδι και κανει τελεια τραγανη κρουστα.
  6. Ολιγόλεπτο τηγάνισμα, μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
  7. Όχι πολύ γύρισμα μέσα στο τηγάνι.
  8. Λίγα λίγα στο καυτό λάδι, αλλιώς αν βάλετε πολλά μαζί για να τελειώνετε πιο γρήγορα, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να τηγανιστούν και να γίνουν τραγανά, θα αρχίσουν να βράζουν με αποτέλεσμα να βγουν μαλακά.
  9. Καλό στράγγισμα σε απορροφητικό χαρτί μετά το τηγάνισμα.
  10. Σερβίρισμα όσο είναι ζεστά για να τα απολαύσετε τραγανά.
  11. Όσο πιο πολύ ώρα τα τηγανίζετε τόσο πιο μαστιχωτά με ελαστική υφή θα γίνουν.

Δείτε επίσης: Τα λάθη που κάνουμε και χάνεται η νοστιμιά - Οι χρυσοί κανόνες της Αργυρώς για το σωστό ξεπάγωμα και την συντήρηση στην κατάψυξη