Τα κουλουράκια κανέλας είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκίσματα που γεμίζουν το σπίτι με αρώματα και αναμνήσεις. Τραγανά απ’ έξω και αφράτα μέσα, με τη γεύση της κανέλας να δένει αρμονικά με το μπόλικο σουσάμι, τα κουλουράκια αυτά είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας.

Είτε τα απολαμβάνετε με τον πρωινό καφέ είτε τα προσφέρετε σε φίλους και οικογένεια, αυτά τα κουλουράκια υπόσχονται να γίνουν η αγαπημένη σας συνταγή. Η Αργυρώ Μπαμπαρίγου, λοιπόν, σας δείχνει πως μπορείτε να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά και τραγανά κουλουράκια κανέλας με μπόλικο σουσάμι, που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Δείτε επίσης: Υγρό κέικ σοκολάτας με βούτυρο – Δεν χρειάζεται μίξερ

Τι θα χρειαστείς για τα κουλουράκια

  • 2½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
  • 2 κ.σ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1/2 φλ. σουσάμι καβουρντισμένο

Εκτέλεση

Λαχταριστά και τραγανά κουλουράκια κανέλας με μπόλικο σουσάμι

  1. Ρίχνουμε πρώτα σε μία λεκάνη τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με το σύρμα τα ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό.
  3. Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι.
  4. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  6. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
  7. Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν.
  8. Πλάθουμε  σε πλεξίδα.
  9. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε ταψι και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  10. Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.

ΠΗΓΗ

Argiro.gr