Το τραπέζι του Πάσχα μας άφησε με ένα χαρακτηριστικό φούσκωμα, ενώ πιθανό είναι να έχει περισσέψει και αρκετό κρέας.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας προτείνει μία συνταγή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό ή οποιοδήποτε ήδη μαγειρεμένο κρέας, και να έχετε στο φινάλε ένα φανταστικό φαγητό και για σήμερα!

Για το χοιρινό με λαχανικά και βίδες

  • 500 γρ. βίδες (ζυμαρικά)
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμάχιο/ια ψαρονέφρι (300 γρ.) ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό μαγειρεμένο (το κόβουμε σε κομμάτια)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
  • 1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικό
  • 1 συσκ. αποφλοιωμένες ντομάτες
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Λίγο ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το χοιρινό με λαχανικά

  • Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι το κρεμμύδι, το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.
  • Τρίβουμε το καρότο σε ένα τρίφτη και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
  • Κόβουμε το κρέας σε μικρές λωρίδες.
  • Σοτάρουμε το κρέας, για να γίνει πιο νόστιμο το χοιρινό με λαχανικά και βίδες.
  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
  • Σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, ώστε να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
  • Σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το καρότο.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες (σπασμένες) και λίγο νερό για να σκεπάζει τα υλικά.
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε πολύ μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και καραμελώνουμε τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει ήδη βράσει για 10 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά.
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Για τα ζυμαρικά

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα, λίγο από το νερό των ζυμαρικών και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
  • Αποσύρουμε και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
  • Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: argiro.gr