Πολλοί είναι εκείνοι που λατρεύουν τα παϊδάκια και αν θέλετε να τους εντυπωσιάσετε αλλά και να τα απολαύσετε και οι ίδιοι πρέπει να ακολουθήσετε την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία τα συνοδεύει με κόκκινη σάλτσα που είναι μούρλια!
Πώς θα φτιάξετε αρνίσια παϊδάκια με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο
Υλικά
- 1 κ.σ. σπόρους κύμινο
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 12 αρνίσια παϊδάκια
- 4 ξερά κρεμμύδια
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 6 πατάτες
- 1 kg ντομάτα
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Δείτε επίσης: Το παστίτσιο αλλιώς: Χωρίς μπεσαμέλ με μακαρονάκι που δεν θέλει βράσιμο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τους σπόρους κύμινου χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Στη συνέχεια, τους σπάμε στο γουδί ή στον πολυκόφτη.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τρίβουμε τις ντομάτες.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
- Ρίχνουμε τα παϊδάκια, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τον πελτέ, τις πατάτες, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι σε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι.
- Ανακατεύουμε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά και να καρυκευτεί το κρέας.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου στους 160°C, ανακατεύουμε λίγο τα υλικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά, ελέγχοντας ανά διαστήματα τα υγρά του σκεύους για να συμπληρώσουμε, αν χρειάζεται, λίγο νερό.
- Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα, να μελώσουν τα αρνίσια παϊδάκια και να δέσει η σάλτσα τους.
- Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου και μετά το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρουμε τον ταβά με στραγγιστό γιαούρτι και ζεστό ψωμί.
Πηγή: argiro.gr