Πολλοί είναι εκείνοι που λατρεύουν τα παϊδάκια και αν θέλετε να τους εντυπωσιάσετε αλλά και να τα απολαύσετε και οι ίδιοι πρέπει να ακολουθήσετε την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία τα συνοδεύει με κόκκινη σάλτσα που είναι μούρλια!

Πώς θα φτιάξετε αρνίσια παϊδάκια με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο

Υλικά

  • 1 κ.σ. σπόρους κύμινο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 12 αρνίσια παϊδάκια
  • 4 ξερά κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 6 πατάτες
  • 1 kg ντομάτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Δείτε επίσης: Το παστίτσιο αλλιώς: Χωρίς μπεσαμέλ με μακαρονάκι που δεν θέλει βράσιμο

Ανίσια παϊδάκια με κόκκινη σάλτσα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τους σπόρους κύμινου χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Στη συνέχεια, τους σπάμε στο γουδί ή στον πολυκόφτη.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τρίβουμε τις ντομάτες.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
  • Ρίχνουμε τα παϊδάκια, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τον πελτέ, τις πατάτες, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι σε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι.
  • Ανακατεύουμε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά και να καρυκευτεί το κρέας.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου στους 160°C, ανακατεύουμε λίγο τα υλικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά, ελέγχοντας ανά διαστήματα τα υγρά του σκεύους για να συμπληρώσουμε, αν χρειάζεται, λίγο νερό.
  • Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα, να μελώσουν τα αρνίσια παϊδάκια και να δέσει η σάλτσα τους.
  • Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου και μετά το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε τον ταβά με στραγγιστό γιαούρτι και ζεστό ψωμί.

Πηγή: argiro.gr