Ζουμερά κεφτεδάκια με κανέλα και σκόρδο - Κορυφαία συνταγή της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

Έτοιμα σε λίγα μόνο λεπτά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ζουμερά κεφτεδάκια με κανέλα και σκόρδο - Κορυφαία συνταγή της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

Μια από τις πιο κορυφαίες συνταγές της Μαρίας Εκμεκτσίογλου είναι αυτά τα ζουμερά και μερακλίδια κεφτεδάκια με κανέλα και σκόρδο. Η παρέα σου θα πάθει την πλάκα της.

Ο τρόπος παρασκευής της είναι πολύ εύκολος και επιβάλλεται να την δοκιμάσεις! Αυτά τα κεφτεδάκια ταιριάζουν τέλεια με ένα ποτήρι ούζο.

Υλικά για τα κεφτεδάκια

  • 1 ξηρό κρεμμύδι
  • 1 κιλό κιμά 750γρ. μοσχαρίσιο, 250γρ. αρνίσιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • στη μύτη του κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 4-5 σταγόνες λεμόνι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα-λίγο ακόμα για το σοτάρισμα

Για τα συνοδευτικά:

  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πατάτα
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • στη μύτη του κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 τσιμπιά κανελίτσα σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού σπόρους γλυκάνισου
  • 5 ώριμες ντομάτες

Τρόπος παρασκευής:

  • Σε ένα τηγανάκι τρίβουμε το κρεμμυδάκι, το σοτάρουμε σε πολύ λίγο λάδι και
  • το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες, το σοταρισμένο κρεμμυδάκι,
  • το ψιλοκομμένο σκορδάκι, το κύμινο, το αλάτι το πιπέρι και το λεμόνι. Ζυμώνουμε και
  • πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα. Ρίχνουμε την πατάτα το καρότο και το κολοκυθάκι κομμένα σε ροδέλες.
  • Τα σοτάρουμε όλα μαζί και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη, την κανέλα και τους σπόρους γλυκάνισου. Ρίχνουμε και τις τριμμένες ντομάτες και τα αφήνουμε όλα μαζί να ψηθούν.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια.

Κι αν θέλετε να τα συνοδεύσετε με ένα γρήγορο γλυκό, δείτε αυτή την συνταγή για το πιο διάσημο στον κόσμο!Το λατρεύουν οι Ισπανόφωνοι!

Ζουμερό παστίτσιο από την Μαρία Εκμεκτσίογλου με τριμμένη ντομάτα και ελάχιστη κανέλα

εύκολες συνταγές Μαρίας Εκμεκτσίογλου

Υλικά για τη συνταγή

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 600 γρ. κιμά
  • 4 ντοματούλες
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Ελάχιστη κανέλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:

  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 ποτήρια γάλα
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • Ελάχιστο αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 250 γρ. τριμμένο κασέρι

Κι αν λατρεύετε τις συνταγές της Μαρίας Εκμεκτσίογλου δείτε εδώ μια τρομερή για τυρόπιτα με κανταΐφι

Εκτέλεση για την ζουμερή συνταγή παστίτσιου της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

  • Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα σουρώνετε. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το καρότο.
  • Ρίχνετε τον κιμά και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Βάζετε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύετε.
  • Για να φτιάξετε την μπεσαμέλ, καβουρδίζετε το αλεύρι στο βούτυρο. Ρίχνετε το γάλα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κασέρι (κατά προτίμηση τελευταίο) και ανακατεύετε.
  • Στρώνετε τα μισά μακαρόνια σε λαδωμένο ταψί. Απλώνετε πάνω τους το μείγμα του κιμά. Στη συνέχεια απλώνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα καλύπτετε με μια στρώση μπεσαμελ.
  • Ψήνετε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά.