Συγκλονιστικό γιαουρτογλυκό ψυγείου με βάφλες και κεράσια - Εύκολο και γρήγορο

Θα ξετρελαθείς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συγκλονιστικό γιαουρτογλυκό ψυγείου με βάφλες και κεράσια  - Εύκολο και γρήγορο

Θα ξετρελαθεί όλη σου η οικογένεια με αυτό το συγκλονιστικό γρήγορο και εύκολο γλυκό ψυγείου! Έχει στρώσεις βάφλας, σοκολάτας και κερασιών.

Η παρακάτω συνταγή είναι ότι πιο τέλειο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή! Θα το φτιάχνεις και θα το ξανά φτιάχνεις!

Συστατικά συστατικά

  • 16 βάφλες
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 400 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 500 γρ κεράσια
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 2 κουταλιές νισεστέ
  • 2 βανίλιες

γρήγορα γλυκά ψυγείου

Αν από την άλλη σου αρέσουν τα σιροπιαστά, δοκίμασε αυτή την πορτοκαλόπιτα!

Οδηγίες για το γιαουρτογλυκό ψυγείου με κεράσια και βάφλες

  • Αναμειγνύουμε το νερό με το νισεστέ.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσια) μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
  • Βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε.
  • Απλώνουμε πραλίνα στις βάφλες και κάνουμε μία στρώση σε ταψί 30χ22 εκατοστά
  • Βάζουμε την μισή κρέμα, τα μισά κρύα κεράσια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα μία φορά.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.

Δροσερό γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά - Το πιο εύκολο

γιαουρτογλυκά ψυγείου εύκολες συνταγές

Εύκολο γιαουρτογλυκό με ζελέ ανανά. Αυτό το γλυκό ψυγείου με ανανά, είναι μια πολύ ελαφριά συνταγή με υπέροχη γεύση. Η τέλεια καλοκαιρινή δροσερή απόλαυση, από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Σας έχουμε την συνταγή και την εκτέλεση του γλυκού όπως την έγραψε η ίδια η μαγείρισσα.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κουτιά ανανάς
  • 1 κουτί ζελέ ανανάς
  • 1φάκελος μείγμα για σαντιγί +200ml γάλα
  • 1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • φρέσκο φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο
  • λίγο γλυκό κρασί για το γαρνίρισμα

Αδιανόητο είναι και το γλυκό ψυγείου με λεμόνι. Θα γίνει το αγαπημένο σας.

Εκτέλεση

  • Για εύκολο γιαουρτοζελέ, το δροσερό γλυκό με γιαούρτι και ζελέ ανανά, ανοίγουμε πρώτα τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά. Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.
  • Παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ. Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.
  • Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το γλυκό μέσα σε ένα γυάλινο μπολ. Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.
  • Όταν το βγάλουμε το γιαουρτοζελέ από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης. Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι. Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.