Αν αγαπάτε τις γλυκές, τραγανές λιχουδιές που αναδύουν αρώματα φρεσκοψημένων μήλων και κανέλας, τότε αυτή η συνταγή για μηλοπιτάκια με γιαούρτι θα σας κλέψει την καρδιά! Εύκολη και γρήγορη, με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας, αυτή η συνταγή συνδυάζει την απαλή υφή του γιαουρτιού με τη φυσική γλυκύτητα των μήλων, προσφέροντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Τα οφέλη του μήλου άλλωστε είναι γνώστα σε όλους, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πόσο καλό κάνει το ελληνικό γιαούρτι στον οργανισμό, αφού συμβάλλει στην καλή λειτουργία της πέψης και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, πολύτιμη για το ανοσοποιητικό και την όραση.

Τι θα χρειαστείτε για τα μηλοπιτάκια

Για την ζύμη

  • 455 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 225 γρ. μαργαρίνη & 10 γρ. έξτρα για επάλειψη
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την γέμιση

  • 4 μήλα κόκκινα
  • 30ml χυμό λεμονιού
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • κρυσταλλική
  • 2,5 γρ. κανέλα
  • 2,5 γρ. γαρίφαλο
  • 2,5 γρ. μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Η αγαπημένη γλυκιά συνταγή των διαιτολόγων: Πανεύκολη μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι

Τα μηλοπιτάκια

Φτιάξτε τη ζύμη. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, τη μαργαρίνη και ζυμώστε με τα χέρια σας, μέχρι να σχηματιστούν χοντρά τρίμματα. Προσθέστε και το γιαούρτι και ξαναζυμώστε, πλάθοντας τη ζύμη σε μια μπάλα. Τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη για 30΄ στο ψυγείο.

Φτιάξτε τη γέμιση. Βάλτε μια μεσαία κατσαρόλα με τα μήλα –αφού τα έχετε τρίψει στον τρίφτη, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και αφήστε να γίνουν σαν μαρμελάδα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρετε από τη φωτιά και ενσωματώστε τα καρύδια τρυμματισμένα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Μοντάρετε τα μηλοπιτάκια. Χωρίστε τα 3/4 της ζύμης σε 12 μπαλάκια. Αλείψτε με μαργαρίνη 12 ατομικά μεταλλικά φορμάκια ή μια φόρμα για μάφιν με 12 υποδοχές. Απλώστε κάθε μπαλάκι στη βάση και στα τοιχώματα κάθε φόρμας και μοιράστε ισόποσα τη γέμιση.

Ανοίξτε την υπόλοιπη ζύμη σε λεπτό φύλλο και με ένα κουπ πατ κόψτε τη σε δίσκους ίδιας διαμέτρου με τις φόρμες. Βάλτε τους δίσκους πάνω από τη γέμιση και πιέστε περιμετρικά με ένα πιρούνι για να κλείσετε καλά τα πιτάκια. Με ένα μαχαίρι χαράξτε σταυρωτά τη ζύμη από πάνω για να φεύγουν οι ατμοί κατά το ψήσιμο. Ψήστε τα μηλοπιτάκια στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 35΄, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν για 30΄, ξεφορμάρετε και μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.