Το κόλπο που θα σας «σώσει» - Ρίξτε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Το κόλπο που θα σας «σώσει» - Ρίξτε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια

Δεν υπάρχει καλύτερο και πιο απλό φαγητό από τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα. Είναι από τα πρώτα φαγητά που φτιάχνει κανείς όταν αρχίζει να μαγειρεύει, ενώ η νοστιμιά του είναι δεδομένη αν η σάλτσα σου πετύχει.

Ανά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει διάφορα μυστικά για να πετύχεις στο 100% τη σάλτσα για τα μακαρόνια, ωστόσο θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και ένα υλικό που ελάχιστοι γνωρίζουν πως βοηθάει, τη μαγειρική σόδα.

Μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει τη χρήση της σε καθάρισμα και ομορφιά (δείτε εδώ πώς μπορεί να βοηθήσει τα χέρια σας), ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η βασική χρήση είναι στη μαγειρική.

Πώς βοηθάει η μαγειρική σόδα τη σάλτσα για τα μακαρόνια

Όταν λοιπόν μαγειρέψετε την επόμενη φορά κόκκινη σάλτσα, ρίξτε μέσα και ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα καταφέρνει να ελαττώσει την οξύτητα της ντομάτας και έτσι το αποτέλεσμα της σάλτσας είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Μαγειρική σόδα στη σάλτσα μακαρονιών

Κεντρικές φωτογραφίες: Unsplash Anshu A & Krista Stucchio

Εσωτερική φωτογραφία: Unsplash Fidel Fernando

Και αφού μαγειρέψετε με μαγειρική σόδα, χρησιμοποιήστε τη για να καθαρίσετε την κουζίνα σας

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι λεκέδες στην κουζίνα είναι τόσο επίμονοι που κάνουν την κάθε νοικοκυρά να αγανακτά. Ένα από τα σημεία μάλιστα που θέλει καθημερινό καθάρισμα καθώς μαζεύει λίπη, είναι ο φούρνος μικροκυμάτων.

Η λύση στο πρόβλημα αυτό μπορεί να έρθει πολύ εύκολα, μέσα από τη χρήση της θαυματουργής μαγειρικής σόδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέματα ομορφιάς (δείτε εδώ πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για τα δόντια σας), για θέματα υγείας και για καθάρισμα.

Μάλιστα, η μαγειρική σόδα, δημιουργεί έναν απολαυστικό αφρό που τα παιδιά θα χαρούν να χαζεύουν, οπότε περιγράψτε τους τα βήματα και βοηθήστε να καταλάβουν τη διαδικασία καθαρισμού φούρνου μικροκυμάτων.

  • Φτιάξτε απλά μία κρέμα με νερό και μαγειρική σόδα σε αναλογία ένα προς δύο.
  • Απλώστε την κρέμα στα σημεία που χρειάζονται προσοχή και αφήστε την για μερικά λεπτά να δράσει.
  • Τρίψτε τους λεκέδες με χαρτί κουζίνας.

Καθάρισμα φούρνου μικροκυμάτων με μαγειρική σόδα