Ασύλληπτο κόλπο: Πώς να κάνεις την ομελέτα αφράτη κι όχι λεπτή και ξεραμένη

Δεν θα το σκεφτόσουν ποτέ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Unsplash.com
Unsplash.com

Ομελέτα: Το πιο εύκολο, γρήγορο και αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων (ενώ μετά ακολουθεί η τυρόπιτα: δείτε εδώ πως θα φτιάξετε τραγανό σουφλέ τυρόπιτας με γάλα και αυγά σε 10 λεπτά). Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να τη φτιάξει κανείς χρησιμοποιώντας άπειρους συνδυασμούς. Το ζήτημα είναι πως όπως και αν επιλέξουμε να τη φτιάξουμε, υπάρχουν κάποιες τεχνικές που θα την κάνουν πιο αφράτη και απολαυστική.

Οι αφράτες ομελέτες είναι οι καλύτερες ομελέτες οπότε πάμε να δούμε πως μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό:

Αφού ρίξετε τα αυγά στο τηγάνι, οι άκρες τους θα αρχίσουν να σκληραίνουν. Μόλις ξεκινήσει να γίνεται αυτό χρησιμοποιήστε μια πλαστική σπάτουλα για να σύρετε απαλά τη μια άκρη στη μέση, ώστε να δημιουργηθεί χώρος και ανασηκώστε το τηγάνι ελαφρά, για να πέσει στο κενό μέρος του τηγανιού το άψητο μέρους του αυγού. Έτσι, το αυγό που ήταν στο κέντρο του τηγανιού πάει στην άκρη και ψήνεται. Αυτό θα κάνει την ομελέτα σας πιο αφράτη και θα τη βοηθήσει να ψηθεί ομοιόμορφα.

Επίσης, μερικές κουταλιές της σούπας γάλα δεν θα βλάψουν και θα βοηθήσουν την ομελέτα στο να γίνει υπέροχη, ωστόσο αυτό δεν απαιτεί απαραίτητα την προσθήκη γάλακτος για να το πετύχετε.

Επίσης, ένας ακόμα τρόπος για να κάνεις αφράτη την ομελέτα σου είναι να προσθέσεις δυο κουταλιές της σούπας βρώμη. Εγγύηση!

Φουσκωτή ομελέτα

Ομελέτα αφράτη

Υλικά

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 4 μανιτάρια
  • 1 /2 πιπεριά πράσινη
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 5 αυγά μεγάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 100 γραμ. κασέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  • Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά καρέ.
  • Κόβουμε το κασέρι σε μικρά καρέ.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι με τα μανιτάρια για 2 λεπτά για να φτιάξουμε την φουσκωτή ομελέτα.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το ζαμπόν.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι
  • Προσθέτουμε το κασέρι.
  • Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά ώστε να ανακατεύονται τα υγρά αυγά.
  • Ψήνουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Αναποδογυρίζουμε να ροδίσει κι από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά .
  • Σερβίρουμε σε πιάτο με ντοματίνια και λίγο μαϊντανό.
  • Αυτή η φουσκωτή ομελέτα είναι ιδανική σαν πλήρες γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας.
  • Σαν πρωινό δίνει ένα boost ενέργειας αλλά και μέσα στη μέρα είναι το ελαφρύ και γρήγορο γεύμα που όλοι αποζητάμε.
  • Με απλά υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας τη φτιάχνουμε σε μόλις 5 λεπτά!
ΠΗΓΗ Argiro.gr