Πως να φτιάξεις την κρέμα για την μπουγάτσα - Τα μυστικά για να βγει αφράτη και όχι σαν πέτρα!

Ακολουθήστε τα βήμα προς βήμα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πως να φτιάξεις την κρέμα για την μπουγάτσα - Τα μυστικά για να βγει αφράτη και όχι σαν πέτρα!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έδωσε όλα τα μυστικά της για να φτιάξουμε την πιο νόστιμη και αφράτη κρέμα για μπουγάτσα. Ακολουθήστε τα βήματα ώστε να βγει αφράτη και όχι σφιχτή σαν... πέτρα. Ένα από αυτά είναι να μην την αφήνουμε να βράσει πολύ ώρα στη φωτιά. Με τον βρασμό εξατμίζονται τα υγρά της και θα βγει σφιχτή μετά το ψήσιμο.

Τα μυστικά για την κρέμα μπουγάτσας

Διαδικασία

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα με τη χοντρή βάση. Εκτός από το βούτυρο που μπαίνει πάντα στο τέλος, αφού βράσει.
  • Την ανακατεύουμε συνεχώς για να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να ομογενοποιηθεί σωστά όσο βράζει.
  • Χρειάζεται χαμηλή φωτιά στο βράσιμο και συνεχές ανακάτεμα.
  • Για να μην κάνει αντιαισθητική πέτσα όσο κρυώνει, αφού την βράζουμε την αδειάζουμε σε ρηχό σκεύος. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας που εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια της.
  • Πρέπει να είναι έχει κρυώσει τελείως για να την χρησιμοποιήσουμε.
  • Φροντίζουμε να μην υπάρχει καθόλου κενό ανάμεσα στην κρέμα και την μεμβράνη γιατί αυτό θα μετατραπεί σε υδρατμούς που θα πέσουν πάνω της.
  • Μόνο έτσι θα παραμείνει αφράτη και αφού κρυώσει.
  • Προχωράμε κανονικά στην εκτέλεση φυλακίζοντας την μέσα στα πολύ καλά βουτυρωμένα φύλλα.
  • Όσο είναι ζεστή, τρέμει ακόμα στο κέντρο της.

Δείτε επίσης: Για να μην γίνει σκληρό σαν πέτρα και να μην "καθίσει" στο φούρνο - Τα 6+1 μυστικά για τέλειο αφράτο κεικ

argiro.gr

Μπουγάτσα της τεμπέλας

Πάμε να φτιάξουμε την μπουγάτσα

Αν δεν είσαι και πολύ της μαγειρικής και δε των γλυκών, με αυτή την συνταγή θα τους εντυπωσιάσεις όλους. Μπορεί να λέγεται της τεμπέλας, ωστόσο, στην γεύση και στην όψη δεν μοιάζει για κάποια εύκολη συνταγή. Αν είσαι λοιπόν, λάτρης της μπουγάτσας, τότε η συγκεκριμένη θα γίνει η αγαπημένη σου.

Υλικά

  • 450 γρ. (1 πακέτο) φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 6 αυγά
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα

Δείτε επίσης: Λαχταριστή μηλόπιτα χωρίς αυγά - Πως να την φτιάξεις μόνη σου σπίτι πολύ γρήγορα

Παρασκευή

Για τα φύλλα

  • Ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου.
  • Πιάνουμε ένα ένα φύλλο και το σουρώνουμε με τα δάχτυλα σε σχήμα βεντάλιας.
  • Το βάζουμε σε ταψί 24×32εκ., το ένα πλισέ φύλλο πλάι στο άλλο.
  • Περιχύνουμε τα φύλλα κρούστας µε το λιωμένο βούτυρο.
  • Ψήνουμε τα φύλλα στους 200οC για 15΄- 20΄ να ροδίσουν καλά.

Για την κρεμα

  • Σε ένα µπολ χτυπάμε µε σύρµα τα αυγά
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα τα υλικά.
  • Περιχύνουμε το ζεστό ψημένο φύλλο στο ταψί.
  • Ξαναβάζουμε στο φούρνο ταψί στη μεσαία σχάρα.
  • Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25΄ μέχρι να φουσκώσει , να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να ροδίσει ελαφρά.
  • Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα.
  • Απολαύστε την ζεστή όπως βγει από το φούρνο με ζάχαρη άχνη και κανέλα και θα η κρέμα θα λιώνει στο στόμα.

argiro.gr