Οι 8 χρυσοί κανόνες για την πιο τέλεια μπριζόλα - Πως να βγει με κρούστα απέξω και ζουμερή μέσα, σύμφωνα με την Αργυρώ

Ακολουθήστε τους βήμα προς βήμα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Οι 8 χρυσοί κανόνες για την πιο τέλεια μπριζόλα - Πως να βγει με κρούστα απέξω και ζουμερή μέσα, σύμφωνα με την Αργυρώ

Για να φτιάξετε την πιο τέλεια μπριζόλα και να βγει σωστά ψημένη, δηλαδή με κρούστα απέξω και ζουμερή μέσα, πρέπει να ακολουθήσετε 8 χρυσούς κανόνες. Του κανόνες αυτούς ακολουθεί και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία είναι και αυτή που τους αποκάλυψε.

Τα μυστικά για την πιο τέλεια μπριζόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  • Περιποίηση μπριζόλας - Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το λίπος στην μπριζόλα.
  • Περιττά υγρά - Καθαρίστε και τις δυο πλευρές με χαρτί κουζίνας ταμπονοριστό. Είναι το πρώτο βήμα για μια όμορφη κρούστα, η οποία είναι το σήμα κατατεθέν μιας τέλειας μπριζόλας στη σχάρα.
  • Αλάτι - Στη συνέχεια, τρίψτε τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές με ένα μείγμα ίσων μερών αλάτι και καλαμποκάλευρο που απορροφά την υγρασία, αφού έχετε αφήσει να έρθει η μπριζόλα σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλάτι τραβά την υγρασία από την επιφάνεια της μπριζόλας. Έτσι θα γίνει τραγανή με ξηρότερη κρούστα στην επιφάνεια. Θα έχετε την καλύτερη μπριζόλα.
  • Θερμαίνουμε τη σχάρα - Πριν ψήσουμε τη μπριζόλα προθερμαίνουμε τη σχάρα για να μη κολλήσει.
  • Λαδώνουμε τη σχάρα - Λαδώνουμε την σχάρα με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Αυτό είναι το δεύτερος κανόνας για να μην κολλήσουν οι μπριζόλες.

Δείτε επίσης: Σπαλομπριζόλα με σάλτσα ψητού και πουρέ γλυκοπατάτας - Πώς θα μείνει ζουμερή αφού ψηθεί

  • Αναποδογυρίστε μετά το ρόδισμα - Ξεκινήστε το ψήσιμο από την καυτή μεριά της σχάρας και μην μετακινήσετε ή αναποδογυρίζετε τις μπριζόλες μέχρι να κάνουν κρούστα. Αν θέλετε να τις ελέγξετε από κάτω αν ψήθηκαν απλά ανασηκώστε τες λίγο. Όταν κάνουν τη κρούστα τότε γυρίζουν εύκολα, διαφορετικά παραμένουν κολλημένες.
  • Μετακίνηση σε λιγότερο καυτό μέρος της σχάρας - Μόλις ροδίσουν οι μπριζόλες τις μετακινούμε στη πιο δροσερή μεριά της σχάρας. Αυτό το κάνουμε για να φτάσει η θερμότητα μέχρι το κέντρο και να ψηθούν στο βαθμό που θέλουμε.
  • Ξεκούραση - Αφού ψηθούν οι μπριζόλες αφήστε τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και να αφήσουν τους γευστικούς χυμούς να αναδιανεμηθούν. Αν κόψετε τις μπριζόλες αμέσως θα φύγουν οι χυμοί τους.
ΠΗΓΗ argiro.gr