Το κόλπο με τις πατάτες που ζωντανεύουν τα μαραμένα μαρούλια στο ψυγείο σας - 5 σωτήριες συνταγές για τις νοικοκυρές

Αδιανόητα μυστικά

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Για να μην πείτε λοιπόν «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα», το Youweekly.gr σας παρουσιάζει μερικά κόλπα που θα αποδειχτούν κάτι παραπάνω από χρήσιμες στην κουζίνα σας!

5 χρήσιμες συμβουλές

Αρωματικό χώρου με βότανα και μπαχαρικά από την κουζίνα σας

Αρωματικό χώρου με βότανα και μπαχαρικά από την κουζίνα σας
Unsplash.com

Το καλύτερο αρωματικό χώρου το έχετε ήδη και είναι στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Δεν έχετε λοιπόν παρά να γεμίσετε ένα κατσαρολάκι με νερό και να ρίξετε μέσα μπαχαρικά και βότανα της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση θυμάρι, δυόσμο, μέντα, ξύλα κανέλας, γαρίφαλο), να προσθέσετε δύο φέτες πορτοκάλι ή λεμόνι και να το ακουμπήσετε πάνω στο καλοριφέρ. Με τη ζέστη που αναπτύσσεται στο σώμα του καλοριφέρ αναδύεται ένα πολύ απαλό άρωμα. Για πιο άμεσο αποτέλεσμα αφήστε το κατσαρολάκι για 30΄ σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει. Η ευωδιά θα τραβήξει επίσης τις μυρωδιές της κουζίνας σε περίπτωση που έχετε τηγανίσει ψάρια κ.ά.

Ντρέσινγκ στη στιγμή με τα υπολείμματα μουστάρδας

Δείτε επίσης: Τέλος η μυρωδιά "κοτοπουλίλας" στο κοτόπουλο - Τα 6 μυστικά που πρέπει να ακολουθήσεις

Όταν το περιεχόμενο του δοχείου της μουστάρδας φτάνει στο τέλος του, τότε είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ετοιμάσετε ένα ντρέσινγκ για μια πράσινη σαλάτα! Ρίξτε στο βάζο της μουστάρδας 2 κ.σ. ξίδι, 1 κ.σ. μέλι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι (αυξομειώστε ανάλογα τις προτιμήσεις σας τη δοσολογία των υλικών) και χτυπήστε καλά το μείγμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι και να ομογενοποιηθεί. Περιχύστε με αυτό τη σαλάτα σας και καλή σας όρεξη!

Το πιο απλό κόλπο για να μη μαυρίζουν οι πατάτες

Αυτό είναι το πιο απλό κόλπο για να μη μαυρίζουν οι πατάτες σας: Αφού τις καθαρίσετε από τη φλούδα τους, αφήστε τις σε ένα μπολ με νερό και προσθέστε μια φέτα ψωμιού. Τόσο απλά και εύκολα, λοιπόν, θα αποτρέψετε 100% το μαύρισμά τους.

Οι πατάτες θα δώσουν πνοή στο μαραμένο μαρούλι

Οι πατάτες θα δώσουν πνοή στο μαραμένο μαρούλι
Unsplash.com

Αν λαχταράτε να φτιάξετε μια δροσερή σαλάτα με μαρούλι και ξαφνικά διαπιστώνετε ότι το μαρούλι σας έχει μαραθεί, μην απογοητεύεστε. Η σωτήρια λύση βρίσκεται σε ένα άλλο κηπευτικό, τις πατάτες. Γεμίστε ένα
μεγάλο μπολ με νερό, καθαρίστε δύο πατάτες και αφήστε τις εκεί με το μαρούλι σας για 20΄. Το μαρούλι θα «ξανανιώσει» και θα είναι έτοιμο να κοπεί για τη σαλάτα σας.

Αξιοποιήστε την παλιά θήκη για πιρούνια

Σε περίπτωση που η θήκη όπου βάζατε τα μαχαίρια, τα πιρούνια και τα κουτάλια σας τα έφαγε τα... ψωμιά της, ποιος σας είπε ότι χρειάζεται πέταμα; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τη βάλετε στην αποθήκη σας και να φυλάξετε εκεί τα εργαλεία σας. Για παράδειγμα σε μεγάλες θήκες βάλτε σφυράκια, πένσες, κατσαβίδια και
στις μικρότερες φυλάξτε πρόκες, βίδες, παξιμάδια κ.ά. Επίσης αν έχετε ήδη εργαλειοθήκη, μπορείτε κάλλιστα να την κάνετε θήκη για ραπτικά, στις μεγάλες θήκες θα τοποθετήσετε τις κλωστές σας και στις μικρότερες φυλάξτε καρφίτσες, βελόνες και παραμάνες.