Κορωναϊός: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο - Τι λένε οι επιβάτες;

«Πολλοί επιβάτες πλέον έχουν αρχίσει να παθαίνουν τον πυρετό της καμπίνας»

Κορωναϊός: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο - Τι λένε οι επιβάτες;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον Κορωναϊό, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο που προκάλεσαν τρόμο για ακόμη μια φορά! Τι λένε οι επιβάτες για τις στιγμές που έζησαν εκεί μέσα; Οι επιβάτες φτάνουν στους περίπου 3.700!

Την ίδια ώρα κάποιοι από τους επιβάτες του κατέφυγαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να επισημάνουν τις επιπτώσεις που έχει για την ψυχική τους υγεία ο μακροχρόνιος περιορισμός τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε στους επιβαίνοντες του κρουαζιερόπλοιου από τη διαχειρίστρια εταιρεία του, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού φτάνει τα 65 και ο συνολικός αριθμός των ασθενών στο πλοίο τους 135, γεγονός που καταδεικνύει τη γρήγορη εξάπλωση της επιδημίας. Μεταξύ των νέων κρουσμάτων είναι 45 Ιάπωνες και 11 Αμερικανοί, ανακοίνωσε η Princess Cruises.

«Κανείς μας δεν ήθελε να λάβει αυτά τα νέα», σχολίασε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα του πλοίου στις καμπίνες των επιβατών. «Ωστόσο μας εξήγησαν ότι, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της καραντίνας των 14 ημερών, είναι κάτι αναμενόμενο», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του καπετάνιου περιλαμβάνονταν στο ηχητικό μήνυμα για τα 65 νέα κρούσματα που ανήρτησε στο Twitter ο Γιάρντλεϊ Γουόνγκ, ένας επιβάτης που καταγράφει την εμπειρία του στο κρουαζιερόπλοιο, χρησιμοποιώντας το hashtag #anxiety.

Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες μόλις έφτασε στη Γιοκοχάμα, νότια του Τόκιο, στις 3 Φεβρουαρίου και αφού ένας επιβάτης του που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Περίπου 3.700 άνθρωποι βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο συνήθως έχει 1.100 μέλη πλήρωμα και ικανότητα να μεταφέρει 2.670 επιβάτες. Αυτοί επιτρέπεται να βγαίνουν στα καταστρώματα με βάρδιες για να παίρνουν καθαρό αέρα, ενώ μετρούν τακτικά τη θερμοκρασία τους.

Κορωνοϊός στο Diamond Princess: Μας κυριεύει η κατάθλιψη


«Πολλοί επιβάτες πλέον έχουν αρχίσει να παθαίνουν τον πυρετό της καμπίνας», σχολίασε ο Ντέιβιντ Έιμπλ, ένας Βρετανός σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook. «Έχει αρχίσει να μας κυριεύει η κατάθλιψη».

Ένας άλλος εξέφρασε την ελπίδα οι διαβεβαιώσεις που τους έχουν δώσει για την αποτελεσματικότητα της καραντίνας και του εξαερισμού του πλοίου να αποδειχθούν αληθείς.

«Θα ανησυχήσω αν ξεπεράσουμε τα 200» κρούσματα, είπε ένας 43χρονος κάτοικος Χονγκ Κονγκ που βρίσκεται σε καραντίνα στο κρουαζιερόπλοιο με τη γυναίκα, το παιδί τους και πολλά μέλη της οικογένειάς του.

«Εύχομαι τα καλύτερα για όσους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Τουλάχιστον δύο μας είπαν μέσω Facebook ότι δεν έχουν συμπτώματα», πρόσθεσε ο ίδιος, που αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Κορωνοϊός στο Diamond Princess: Τέλος η πολυτέλεια


«Η κρουαζιέρα έχει τελειώσει και είμαστε σε κατάσταση καραντίνας», είχε δηλώσει λίγες μέρες νωρίτερα ο 74χρονος Ντέιβιντ Έιμπλ μιλώντας στο CNBC. «Όλη η πολυτέλεια να έχεις κάποιον, έναν καμαρότο να έρχεται στην καμπίνα, να φτιάχνει το κρεβάτι, να αλλάζει τις πετσέτες, να φτιάχνει τα ρούχα, να καθαρίζει το μπάνιο, αυτές οι μέρες τελείωσαν είχε δηλώσει ο Έιμπλ περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν πλέον μέσα στο κρουαζιερόπλοιο όπου βρίσκεται με τη σύζυγό του.

Συνεχίζοντας περιέγραψε ότι οι επιβάτες που βρίσκονται στις εσωτερικές καμπίνες «δεν έχουν παράθυρα για να κοιτάξουν έξω, δεν υπάρχει φυσικό φως, και δεν μπορούν να κάνουν μία βόλτα στον διάδρομο». Ο επιβάτης εξήγησε ότι έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηροί περιορισμοί, σημείωσε ωστόσο ότι όπως τους ανακοίνωσε ο καπετάνιος και όσοι βρίσκονται στις εσωτερικές καμπίνες θα έχουν πρόσβαση στο κατάστρωμα για άσκηση και καθαρό αέρα.

Ο 74χρονος ηγείται παράλληλα μίας ιδιωτικής ομάδας στο Facebοοκ όπου οι εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο επιβάτες λόγω του κορωνοϊού προσπαθούν να κάνουν λίγο πιο ανάλαφρο το κλίμα, ενώ δημοσιεύει σε καθημερινή βάση βίντεο μέσα από το Diamond Princess.

Όσοι επιβάτες ήρθαν σε στενή επαφή με τα νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνουν σε καραντίνα για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που είχε ανακοινωθεί αρχικά, και ολοκληρωνόταν στις 19 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αργά χθες Κυριακή, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι αυτοί οι άνθρωποι.

Από την άλλη αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τους γιατρούς των νοσοκομείων της Ουχάν.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωναϊός: Συναγερμός! Νέα ύποπτα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο!

Συναγερμός σήμανε για ακόμα μια φορά με τον Κορωναϊό! Νέα ύποπτα κρούσματα εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο Νιού Τζέρσεϊ! Τι λένε ωστόσο οι νέες πληροφορίες για τις πιθανότητες του ιού;

Περίπου 24 επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Carribean το οποίο έχει ελλιμενιστεί στο Νιού Τζέρσι, ελέγχονται ως ύποπτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και οι τέσσερις από αυτούς στάλθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπαγιόν.

Ο Τζίμι Ντέιβις, δήμαρχος μιας πόλης που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη, εξήγησε ότι η νοσηλεία των τεσσάρων αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους και ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) άφησαν να εννοηθεί ότι η δεν υφίσταται σοβαρή απειλή.

«Ενημερώθηκα ότι τα CDC θεωρούν το συμβάν αυτό ‘Κάτω του χαμηλού κινδύνου’» ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσι δεν έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού μέχρι στιγμής. Στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί συνολικά 12 κρούσματα, εκ των οποίων κανένα δεν ήταν θανατηφόρο. Τα CDC εκτιμούν ότι ο κίνδυνος εκτεταμένης διάδοσης του ιού στις ΗΠΑ παραμένει πολύ χαμηλός.

Είδατε στο μεταξύ τον άντρα που μπήκε σε αεροπλάνο και είπε ότι έχει Κορωναϊό με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω η πτήση;

Πηγή: protothema.gr