Μονή Πετράκη: Αλλάζουν τα δεδομένα για τον ιερέα μετά την καταδίκη της Έφης

Τι αποφασίστηκε;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μονή Πετράκη: Αλλάζουν τα δεδομένα για τον ιερέα μετά την καταδίκη της Έφης

Ανατροπή υπήρξε στην υπόθεση του ιερέα που επιτέθηκε τον περασμένο Ιούνιο με βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη. Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για την επίθεση στην Ιωάννα, όπου η κατηγορούμενη καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τώρα και ο ιερέας κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα αν και η αρχική κατηγορία ήταν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, σε νέα απολογία καλείται ο υπό καθαίρεση ιερέας που έριξε βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες τον προηγούμενο διάστημα, καθώς η ανακρίτρια της υπόθεσης μετέτρεψε την κατηγορία από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η ανακρίτρια με βάση τις καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι, ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του ιερέα για την επίθεση στη Μονή Πετράκη

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψη του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» δήλωσε συνήγορος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι είχε επικαλεστεί μετά την επίθεση ψυχολογικά προβλήματα και αρχικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός και στη συνέχεια στο Δρομοκαΐτειο για εξετάσεις.

Η υπερασπιστική του γραμμή ήταν εξαρχής η ψυχολογική κατάσταση της υγείας του, στοχεύοντας σε άρση του καταλογισμού για το περιστατικό ώστε να αποφύγει την καταδίκη. Ωστόσο, τελικά είχε κατηγορηθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ασύλληπτο: Ο ιερέας με το βιτριόλι εξομολόγησε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού

Όλα τα έχουμε δει σε αυτή την ζωή αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό δεν το περιμέναμε! Ο αρχιμανδρίτης που έσπειρε τον τρόμο και τον πανικό στη Μονή Πετράκη, μέσα στη φυλακή προσπαθεί να διατηρήσει την ιδιότητα του.

Αν και δεν φοράει ράσα, καθώς κάηκαν από το βιτριόλι που έριξε στους επτά μητροπολίτες, τους δυο δικηγόρους και τον γραμματέα του συνοδικού δικαστηρίου, διατηρεί τα μακριά του μούσια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τις οποίες επιβεβαιώνει και ο συνήγορος του κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, έχει εξομολογήσει τους συγκρατουμένους του, μεταξύ αυτών και τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Τι του είπε ο 33χρονος πιλότος δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο, φαίνεται να έχει προσαρμοστεί πλήρως στη νέα του ζωή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.