Μονή Πετράκη: Αυτό είναι το καυστικό υγρό που πέταξε ο ιερέας στους μητροπολίτες

Ραγδαίες οι εξελίξεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μονή Πετράκη: Αυτό είναι το καυστικό υγρό που πέταξε ο ιερέας στους μητροπολίτες

Σαράντα ευρώ έδωσε ο 37χρονος ιερέας για το καυστικό υγρό το οποίο πέταξε στους Μητροπολίτες το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στη Μονή Πετράκη, προκαλώντας τους ελαφρά εγκαύματα.

Όλα δείχνουν πως ο ιερέας, που πλέον βρίσκεται στο Δρομοκαΐτειο για περαιτέρω ψυχολογικές εξετάσεις, είχε προγραμματίσει κάθε ενέργειά του, αφού παρά τις προτροπές των δικηγόρων του να ταξιδέψει μαζί τους με το αεροπλάνο, εκείνος αποφάσισε να φτάσει στην Αθήνα με τρένο.

Αυτό είναι το καυστικό υγρό που πέταξε ο ιερέας

Αστυνομικοί εντόπισαν την ιστοσελίδα που είχε αγοράσει το καυστικό υγρό, από την ανάκτηση περιηγήσεων στο κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για θειικό οξύ 96% καθαρότητας, που επισημαίνεται πως η αγορά είναι μόνο για εργαστηριακή χρήση και διατίθεται με πιστοποιητικό εργαστηρίου εταιρείας. Πλέον ο ρουχισμός των Μητροπολιτών και άλλα αντικείμενα με το καυστικό υγρό βρίσκονται στην κατοχή των Αρχών για να διαπιστωθεί η ακριβής σύστασή του.

«Το έκανα γιατί με αδίκησαν»

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις από την νέα επίθεση με βιτριόλι που σημειώθηκε στην Μονή Πετράκη. Ο ιερέας στις νέες δηλώσεις που έκανε ισχυρίστηκε πως δεν καταλάβαινε τι έκανε ενώ η εκκλησία είναι η ζωή του.

«Δεν αντιλήφθηκα ότι είναι κακό. Με αδίκησαν. Γι' αυτό το έκανα!». Αυτά φέρεται να υποστηρίζει ο ιερέας ο οποίος συνελήφθη χθες μετά την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr. O ίδιος εμφανίζεται σαν «αυτοκαταστροφικός» και τονίζει πως ό,τι έγινε σε βάρος του συνιστά μία απλή «σκευωρία».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, ο πελάτης του υποστηρίζει πως: «Έχω νοσηλευτεί σε κλινική στη Βέροια. Είναι σκευωρία. Η εκκλησία είναι η ζωή μου. Ήθελα να προσφύγω στο ΣτΕ. Δεν έχω καταλάβει τι έχω κάνει».

Ο συνήγορος του ιερωμένου είπε πως «ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη από τα θύματα. Μου είπε ότι πλήρωσε τη "χημική ουσία" έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ».