«Είναι δολοφόνος και δικτάτορας!» -"Έσκισε" τον Πούτιν ο Τζο Μπάιντεν

Πήρε ξεκάθαρη θέση πλέον

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Είναι δολοφόνος και δικτάτορας!» -

Σχεδόν ένας μήνας κοντεύει να περάσει από την απάνθρωπη πράξη των Ρώσων να κηρύξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η χώρα δεν θυμίζει σε τίποτα πια την παλιά της δόξα, καθώς είναι βομβαρδισμένη και ερημωμένη μιας και εκατομμύρια ανθρώπων την εγκατέλειψαν για να σωθούν.

Ο Τζο Μπάιντεν, μίλησε ξεκάθαρα και εξαπέλυσε νέα επίθεση απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτήρισε δολοφόνο, στον απόηχο των νέων δεδομένων, δηλαδή στο ότι επιτίθεται ανοιχτά σε άμαχο πληθυσμό.

"Καταπέλτης" ο Τζο Μπάιντεν για τον πρόεδρο της Ρωσίας

«Τώρα έχουμε την Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες δημοκρατίες να στέκονται μαζί απέναντι σε έναν δολοφόνο δικτάτορα, έναν ξεκάθαρο κακοποιό που κάνει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον του λαού της Ουκρανίας», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του με τη Μόσχα να απαντά αμέσως μετά.

"Καταφέραμε με δυσκολία να..."

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για ακόμα μια μέρα, ενώ οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα τις χώρες γίνονται όλο και πιο σφοδρές. Οι περισσότεροι Ουκρανοί έχουν μεταναστεύσει στις γύρω χώρες, ώστε να βρουν μια ασφαλή κατοικία για εκείνους και την οικογένειά τους. (Δείτε εδώ μαρτυρίες ανθρώπων που ζουν τον πόλεμο στο Κίεβο) Την απόφαση να βοηθήσει αυτούς ο ανθρώπους έλαβε και ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.

Ο ηθοποιός πήγε μαζί με την ομάδα του στα Mολδαβικά - ουκρανικά σύνορα να στηρίξει τους πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας και μίλησε στην εκπομπή, «MEGA Καλημέρα» και στην Ελεονώρα Μελέτη για αυτή του την κίνηση.

«Δε το σκέφτηκα καθόλου. Την Τρίτη η ομάδα μου, μου είπε ότι θα πρέπει να πάμε στην Ουκρανία, και αμέσως είπα ναι. Η ομάδα μου έχει κλιμάκια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και πήγαμε Ρουμανία για να μπορούμε να δούμε την κατάσταση στα σύνορα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν χάσει τίποτα, που έχουν μία οικονομική ευχέρεια, έχουν ένα φορτηγό και τα κατάφεραν. Αλλά υπάρχουν και χιλιάδες άνθρωποι που άφησαν πίσω τους τις περιουσίες τους, τους άνδρες τους, τα αδέλφια τους, γιατί είναι εμπόλεμη ζώνη», ανέφερε.

«Καταφέραμε με δυσκολία να περάσουμε τρόφιμα και ρούχα, δώσαμε 2 τόνους καθαρού ρουχισμού και παιχνίδια. Περάσαμε μέχρι το Ρεμί, που δεν έχει περάσει κανείς έως τώρα, περάσαμε από πολλά μπλόκα, κάναμε 4 ώρες να φτάσουμε. Συνεννοηθήκαμε με τον δήμαρχο εκεί, προκειμένου να δημιουργήσουμε μία αλυσίδα εφοδιασμού για την Οδησσό. Εκμεταλλευτήκαμε την αλυσίδα αυτή για να περάσουμε φάρμακα στα νοσοκομεία», συμπλήρωσε.

«Στα σύνορα υπήρχε και η κακή πλευρά, υπάρχει ο κίνδυνος του human trafficking, ήθελε πολλή προσοχή», κατέληξε λέγοντας ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.