Όλο και πιο συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως για την υπόθεση της Πάτρας και τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, η οποία βρέθηκε νεκρή στην κούνια της την 21η Μαρτίου του 2021. Το πρωί της Τρίτης 5/4, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έφερε στο φως νέα στοιχεία.

Η επίσημη αστυνομική καταγραφή για τον θάνατο της Ίριδας στην Πάτρα

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η αστυνομία, το πρωινό της Κυριακής, το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών ενημερώθηκε από το «100» το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για ενδεχόμενο αιφνίδιου θανάτου βρέφους εντός οικίας.

Άμεσα φτάνουν στο σημείο αστυνομικοί, ωστόσο το σπίτι είναι κλειστό. Το μωρό έχει παραληφθεί από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία των γονέων Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη μεταφέρεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Οι αστυνομικοί μεταβαίνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και βρίσκουν το ζεύγος Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη και συγγενικά πρόσωπα. Κατόπιν επικοινωνίας με την γιατρό-επιμελητή- που εφημέρευε και επιλήφθηκε του περιστατικού, ενημερώνονται για τον θάνατο της Ίριδας.]

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η ιατρός κατά την μακροσκοπική εξέταση στο μωρό δεν εντόπισε κάτι «ύποπτο» που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια. Κατά τα προβλεπόμενα, διαβιβάζεται εγγράφως η αστυνομική παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ έχει προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, λαμβάνεται ένορκη κατάθεση από την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα. Είναι ο άνθρωπος που λίγες ώρες νωρίτερα είχε βρει χωρίς τις αισθήσεις της, μέσα στην κούνια την Ίριδα.

 Η επίσημη αστυνομική καταγραφή για τον θάνατο της Ίριδας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου -που βρίσκεται ήδη στις φυλακές του Κορυδαλλού- εντοπίζει στην κούνια της μικρής της κόρης ένα από τα πανάκια της, το οποίο φέρει κηλίδες αίματος. Κατ΄εντολή της παραδίδεται από την αδελφή της στους αστυνομικούς του Α’ ΑΤ. Εκείνοι με τη σειρά τους ενημερώνουν τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας (Σήμανση ). Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί αυτοψία στο δωμάτιο της Ίριδας, απ’ όπου ελήφθη και φωτογραφικό υλικό με τους αστυνομικούς να αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας– νεκροτομής.

Σειρά έχει η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται από την κ. Τσιόλα, η έκθεση της οποίας ολοκληρώνεται και αποστέλλεται στο Αστυνομικό Τμήμα, τον Ιούλιο του 2021 και αυτό γιατί αναμένει τα ευρήματα της παθολογοανατομικής έκθεσης προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη της δική της έκθεσης για τα αίτια θανάτου της Ίριδας.

Πρώτο θέμα στα trends του Twitter η Πισπιρίγκου – Η οργή των χρηστών πάνω της

Ακόμα μια Παρασκευή πλησιάζει, και με αφορμή την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη που πρόκειται να προκαλέσει εκ νέου πανικό με τις αποκαλύψεις της, αλλά και την προφυλάκιση της κατηγορούμενης Ρούλας Πιισπιρίκγου, το Twitter “πήρε φωτιά” και όχι με όμορφους χαρακτηρισμούς.

Στο νέο τρέιλερ πρωταγωνιστεί και πάλι η κατηγορούμενη ως παιδοκτόνος και κομμάτι του διαλόγου ανάμεσα σε εκείνη και στη Νικολούλη ενώ στο Twitter οι χρήστες μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισής της μιλούν για δικαίωση αλλά και με πολύ σκληρά λόγια για το πρόσωπό της.

https://twitter.com/papaloukaina/status/1511148576335962117