«Συναντούσα στους διαδρόμους του MEGA τον...» - Οι δηλώσεις της Νίκης Λυμπεράκη για την υπόθεση της Πάτρας

«Τον ρωτούσα αν το έκανε η μητέρα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Συναντούσα στους διαδρόμους του MEGA τον...» - Οι δηλώσεις της Νίκης Λυμπεράκη για την υπόθεση της Πάτρας

Στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου «Χαμογέλα και πάλι» μίλησε το πρωί της Κυριακής 17/4 η Νίκη Λυμπεράκη. Η πετυχημένη και λαμπερή δημοσιογράφος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση για την οποία μιλά όλη η χώρα και όχι μόνο, αυτή της Πάτρας.

Όσα δήλωσε η Νίκη Λυμπεράκη για την Πάτρα

«Είναι μια βαριά περίοδος, προφανώς και έχει δημοσιογραφικές προκλήσεις, αλλά θα προτιμούσαμε ως άνθρωποι να περνάμε μια αδιάφορη περίοδο. Το θέμα με τους θανάτους των τριών παιδιών δεν μεταβολίζεται. Δεν μας σοκάρει μόνο ως γονείς, ή δημοσιογράφους. Είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να τη χωρέσεις» δήλωσε αρχικά η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια.

Στη συνέχεια είπε: «Συναντούσα στους διαδρόμους του MEGA το Βασίλη Λαμπρόπουλο και τον ρωτούσα αν το έκανε η μητέρα. Όλοι είχαμε την αγωνία και την ανάγκη να μην το έκανε η μάνα. Η αυξημένη ανησυχία με τον πόλεμο είχε να κάνει με την αγωνία που περάσαμε για τα πυρηνικά. Με ρωτούσαν οι φίλοι μου αν πρέπει να πάρουν χάπια ιωδίου».

«Χορηγήθηκε μια και μόνο θανατηφόρα δόση» - Οι εκτιμήσεις του διευθυντή της ΜΕΘ που βρισκόταν η Τζωρτζίνα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, και μετά τη συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα από τον Κορυδαλλό. Ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο διευθυντής της ΜΕΘ που έδωσε μάχη για να επαναφέρει στη ζωή την 9χρονη μίλησε στην εφημερίδα Real News της Κυριακής σχετικά με τη θανατηφόρα δόση που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα, καθώς εκτιμά ότι στο άτυχο παιδί «χορηγήθηκε μια και μόνο θανατηφόρα δόση κεταμίνης των 1.000mg».

Σχετικά με την τοξική ουσία «κεταμίνη» ο ίδιος ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλά σκευάσματα. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε το φιαλίδιο που λέγεται «κεταμίνα», το οποίο έρχεται από την Ιταλία. Έρχεται μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας και χορηγείται στους ασθενείς με αυστηρότατα πρωτόκολλα. Δεν είναι ένα φάρμακο που βρίσκεται σε κοινή θέα. Έρχεται στο νοσοκομείο σε συγκεκριμένες ποσότητες», είπε.

«Το κάθε φιαλίδιο είναι 50mg/ml. Δεν είναι δόση που μπορεί να σκοτώσει ένα παιδί όπως η Τζωρτζίνα. Οι φυσιολογικές δόσεις στα παιδιά είναι 1 με 2 mg ανά κιλό βάρους. Αν η Τζωρτζίνα ήταν 30 κιλά, μπορούσε άνετα να λάβει, χωρίς να πάθει κάποια επιπλοκή ακόμα και 60 mg δηλαδή λίγο πάνω από μια ολόκληρη αμπούλα», πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης συνέχισε λέγοντας: «Εάν στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκαν 6,5 mg/ml κεταμίνης, με βάση υπολογισμούς, κάποιος πρέπει να της χορήγησε από 800 mg/ml έως ένα γραμμάριο. Άρα αν η δράστης έκλεψε κεταμίνη από νοσοκομεία, πρέπει να είχε 15 αμπούλες. Θεωρώ αδύνατον να έκλεψε τέτοια ποσότητα».

Όπως πιστεύει ο Ανδρέας Ηλιάδης το άτομο που χορήγησε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα δεν την έκλεψε από νοσοκομεία. Η δική του εκτίμηση είναι πως η μοιραία δόση ήταν συμπυκνωμένη σε μεγάλο φιαλίδιο.

«Δεν θα μπορούσε να κάθεται και να σπάει αμπούλες. Το θέμα φυσικά είναι πώς βρέθηκε αυτή η ποσότητα στα χέρια του ανθρώπου που ήθελε να σκοτώσει την Τζωρτζίνα; «Στο διαδίκτυο μπορείς να αγοράσεις τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά.