Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη: Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απαντά μετά τον "σάλο" για την απόφαση κατά του δράστη

Δείτε την ανακοίνωση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη: Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απαντά μετά τον

Η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο 2022, Γεωργία Μπίκα, γνώρισε μεγάλη θλίψη και απογοήτευση, ύστερα από την απόφαση της Εισαγγελέως για την τύχη του φερόμενου δράστη.

Η απόφαση αυτή δεν πέρασε αδιάφορη και από το κοινό που παρακολουθεί από την αρχή την υπόθεση και στέκεται στο πλευρό της κοπέλας και η οργή που ένιωσαν εκφράστηκε με πολλούς τρόπους, ενώ τα μηνύματα κατακραυγής σχετικά με το κύρος και τη νομιμότητα των αποφάσεων εισαγγελικών λειτουργών ήταν, επίσης, πολλά.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα

Έτσι, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θέλησε να απαντήσει με μία ανακοίνωση και να δώσει ένα τέλος στον "σάλο" που ξέσπασε.

«Τις τελευταίες μέρες με συνεχή δημοσιεύματα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών επιχειρείται, υπό τον μανδύα της ενημέρωσης του κοινού, απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με την επίκληση ανύπαρκτων τίτλων και αρμοδιοτήτων,

την εκφορά αβάσιμων αιτιάσεων, απαξιωτικών και άκρως συκοφαντικών σχολίων σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών για τις κατά νόμο ενέργειες και την κατά συνείδηση κρίση τους, με την οποία προφανώς και δεν συμφωνεί ο συντάκτης των εν λόγω δημοσιευμάτων.

Τα δημοσιεύματα αυτά υπερβαίνουν σαφώς τα όρια της δημοσιογραφικής κάλυψης του γεγονότος και με αυτά στοχοποιούνται συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί με τη χρήση εκφράσεων, όπως «επαίσχυντη πρόταση», «ντρέπονται και οι πέτρες – όνειδος η εισαγγελική πρόταση»,

«ανεκδιήγητη πρόταση», «πασίδηλο δικαστικό πραξικόπημα το οποίο εξυφάνθηκε στη Θεσσαλονίκη», «πρωτοφανής ενέργεια στα δικαστικά χρονικά της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας», «παραβιάζονται όλοι οι ηθικοί και νομικοί κανόνες με προκλητικό τρόπο», «ντροπή σας», «αίσχος».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται το αναφαίρετο δικαίωμα πληροφόρησης, όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως εμπόρευμα και μέσο προπαγάνδας και διαπιστώνει έκπτωση του περιεχομένου της ενημέρωσης.

Διαβεβαιώνουμε ότι οι αρμόδιοι Εισαγγελείς και στη συγκεκριμένη περίπτωση άσκησαν και ασκούν τα καθήκοντα τους, σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δηλώνουμε ότι οποιοδήποτε δημοσίευμα που, καθ’ υπέρβαση των ορίων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας,

επιδιώκει να αποτελέσει μοχλό πίεσης του ελεύθερου φρονήματος των εισαγγελικών λειτουργών, δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά μόνο τεκμήριο περί της ορθότητας της κρίσης και των ενεργειών τους».

Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα γίνει...»

Μετά από τα όσα υποστήριξε η Εισαγγελέας για όσα κατήγγειλε για τον βιασμό της η Γεωργία Μπίκα, η 24χρονη κοπέλας που απασχόλησε κατά κόρον την κοινή γνώμη με τη σοκαριστική της εξομολόγηση της για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη ξημερώματα Πρωτοχρονιάς, εξομολογείται πως νιώθει μετά τις νέες εξελίξεις.

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα γίνει επειδή ακολουθεί μία οικογένεια μεγάλη. Καμία αποζημίωση δεν είναι πάνω από την αξιοπρέπειά μου. Δεν φοράω φόρεμα, νιώθω ότι θέλω να είμαι μικρό κορίτσι και όχι γυναίκα για να μην με πειράξει κάποιος».

Ο Αθανάσιος Ζιώγας, δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, απάντησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» το πρωί της Τρίτης 24/5 για το επίμαχο πόρισμα πως: «Έχουμε αντίθετη άποψη, υπάρχουν τρανταχτά στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο. Μάλιστα, έκανε λόγο για «κατακρεουργημένο» υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.