Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 51χρονος συζυγοκτόνος

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 51χρονος συζυγοκτόνος

Η γυναικοκτονία που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία και κυρίως την οικογένεια της άτυχης γυναίκας που έχασε τη ζωή της άδικα. Μπορεί στις πρώτες του δηλώσεις να έδειχνε μετανιωμένος, ωστόσο ο δράστης πήρε τον δρόμο προς την φυλακή, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο συζυγοκτόνος από τη Ζάκυνθο

Ο 50χρονος συζυγοκτόνος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν από τον δικηγόρο του, ισχυρίστηκε πως το έκανε εν βρασμώ ψυχής και πως εδώ και δύο χρόνια είχε ψυχιατρικά προβλήματα.

Γυναικοκτονία Ζάκυνθος

Όσο εκείνος απολογείτο, το σώμα του θύματος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στον τόπο γέννησής της, στην Αλβανία. Ο 51χρονος γυναικοκτόνος θα παραμείνει στα κρατητήρια Ζακύνθου μέχρι να οδηγηθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα.

Κεντρική και εσωτερική φωτογραφία: EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Θέλω να δω την αντίδρασή του»

Μέτα την απόφαση που έλαβε το Χαμόγελο του Παιδιού για τα δύο ανήλικα παιδιά της αδικοχαμένης 41χρονης γυναίκας στη Ζάκυνθο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Ζακύνθου ο δράστης της δολοφονίας που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Τσιλιβή Ζακύνθου.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί. Εκεί του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ο εισαγγελέας έδωσε στον 51χρονο προθεσμία να απολογηθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο βρισκόντουσαν εξοργισμένοι πολίτες, με πολλές γυναίκες να κρατούν στα χέρια τους πλακάτ για τις συζυγοκτονίες, ενώ εκεί ήταν και ο μεγαλύτερος γιος του θύματος, ο οποίος θέλησε να πει λίγα λόγια για τον πατέρα του και όσα συνέβαιναν πίσω από την κλειστή πόρτα του σπιτιού τους.

«Θέλω να δω την αντίδρασή του, δεν ξέρω... Ήρθα έτσι, ένιωθα ότι έπρεπε να έρθω, να είμαι εδώ, να δω πώς αυτός ο άνθρωπος έκανε κάτι τέτοιο», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Θόλωνε, ερχόταν σπίτι και ήταν θολωμένος, δεν άκουγε κανέναν, ακόμα και τα παιδιά του. Χάλαγε τα λεφτά του εκεί που τα χάλαγε, αντί να βοηθήσει, να κάνει κάτι καλύτερο για τα παιδιά του. Μόνο η μάνα έκανε δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα… Όλα τα έξοδα του σπιτιού, τα πάντα, η μάνα μου συντηρούσε έναν τέτοιο άνθρωπο».

Κεντρική φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI