Έφτασε η κρίσιμη μέρα 4 χρόνια μετά - Ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι

21 άτομα στο εδώλιο

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Έφτασε η κρίσιμη μέρα 4 χρόνια μετά - Ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι

Οι μνήμες θα ξυπνήσουν και πάλι, από τα φρικτά και γεμάτα πόνο γεγονότα που αποτέλεσαν μαύρη σελίδα για την ιστορία της χώρας μας, όταν 102 ψυχές συνανθρώπων μας χάθηκαν άδικα στην φονική φωτιά που ξέσπασε τον Ιούλιο του 2018 στο Μάτι.

Όλο αυτόν τον καιρό οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και όσοι επέζησαν από τον πύρινο εφιάλτη, αναζητούν δικαίωση και απαιτούν να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους για όλα όσα έγιναν στάχτη εκείνη την ημέρα. Έφτασε λοιπόν η στιγμή καθώς είναι οριστικό πως ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης.

Η ημερομηνία της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι

Στις 31 Οκτωβρίου 2022, θα γίνει η έναρξη της δίκης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με 21 κατηγορούμενους να δικάζονται σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες. Ο κατάλογος των κατηγορουμένων περιλαμβάνει πρόσωπα από την τοπική αυτοδιοίκηση, πρώην στελέχη της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και επιπλέον έναν ιδιώτη.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Απέραντη θλίψη και δάκρυα στα μάτια των πολιτών - Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το μνημόσυνο της πυρκαγιάς στο Μάτι

102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν από αυτή την τραγωδία δεν μπορούν να ξεχάσουν τον φόβο και τον πανικό που ένιωσαν όταν έτρεχαν προς την θάλασσα για να σωθούν από την πυρκαγιά ή όταν είδαν τα σπίτια και τον κόπο μιας ζωής να τυλίγεται στις φλόγες.

Αυτοί οι άνθρωποι, αλλά και όλοι όσοι θέλησαν να τιμήσουν τους ανθρώπους που χάθηκαν, και συγκεκριμένα οι Εκπρόσωποι Συγγενών Θυμάτων, Εγκαυματιών και Φορέων από το Νέο Βουτζά, τον Προβάλινθο, το Μάτι, την Αμπελούπολη και το Κόκκινο Λιμανάκι, απήυθυναν κάλεσμα για μία τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/7 που ξεκίνησε στις 18:30 το απόγευμα στο Μνημείο των Θυμάτων, στο Νέο Βουτζά και όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, κ. Κύριλλο.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του, ενώ σοκαριστικές είναι και οι εικόνες εκείνων που στο σώμα τους φέρουν, ακόμα, τα τραύματα και τα εγκαύματα.

Φωτιά στο Μάτι

Φωτιά Μάτι

4 χρόνια μετά τη φωτιά στο Μάτι

4 χρόνια μετά το Μάτι

Φωτιά στο Μάτι 4 χρόνια μετά

Φωτιά Μάτι - 4 χρόνια αργότερα

Φωτιά Μάτι - θλίψη