Εύα Καϊλή: Έρευνα και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ραγδαίες οι εξελίξεις σχετικά με το Qatar Gate και την υπόθεση της Εύας Καϊλή η οποία πήρε αναβολή στη δίκη (δείτε πότε είναι η νέα ημερομηνία), αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η οικονομική εισαγγελία ξεκινά ποινική έρευνα για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την ευρωβουλευτή και στη χώρα μας.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο σύντροφός της στην κατάθεση του τα ομολόγησε όλα με λεπτομέρειες και κρίθηκε προφυλακιστέος - δείτε εδώ όσα είπε για την Καϊλή.

Οι απολαβές της Καϊλή

«7.316 ευρώ τον μήνα είναι ο μισθός που παίρνει ένας ευρωβουλευτής. Σε αυτά προσθέτουμε 338 ευρώ την ημέρα για διαμονή και διατροφή επειδή μετακινείται από την χώρα του. Σε αυτά επίσης προσθέτουμε 4.778 ευρώ που είναι κάθε μήνα οι δαπάνες του για την διατήρηση του γραφείου του, για την ενοικίαση και τα λειτουργικά του έξοδα συν 400 ευρώ για έξοδα μετακίνησης. Αυτά, λοιπόν, μας κάνουν τον μήνα 20.268 ευρώ. Πάμε λοιπόν τώρα να δούμε πόσο κάνουν όλα αυτά, τον χρόνο.

Μιλάμε, λοιπόν για 12 μισθούς τον χρόνο, άρα αυτό το ποσό γίνεται 243,216 ευρώ κι επειδή έχουμε κι έναν 13 μισθό υπάρχει μια προσαύξηση των 7.316 ευρώ κι όλο αυτό μας κάνει σύνολο 250.532 ευρώ κάθε χρόνο.

Πάμε λοιπόν τώρα να δούμε... Η κυρία Καϊλή έχει μία 10χρονη πορεία για την οποία ανταμείφθηκε με 2,5 εκατομμύρια. Υπολογίστε σε αυτά ένα έξτρα μπόνους που παίρνουν κάθε φορά που ολοκληρώνουν δυο χρόνια την θητεία τους (220.000 ευρώ) το σύνολο μας κάνει το αστρονομικό ποσό το 2.720.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πουλόπουλος.