«Η Παπαχαραλάμπους είπε οτι κατουρούσα στο νιπτήρα, δικάστε με...» - Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν

Αναφέρθηκε και στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO / NDP PHOTO)
(NDPPHOTO / NDP PHOTO)

Το πρωί της Δευτέρας (9/1) ξεκίνησε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και ήταν η μέρα που θα βρισκόταν ενώπιον των δικαστών, δίνοντας και αυτός την δική του κατάθεση. Πριν από μερικές εβδομάδες, είχε καταθέσει και η Λένα Δροσάκη (δείτε εδώ την κατάθεση της), αλλά και η Κάτια Δανδουλάκη, που αναφέρθηκε στα όσα έχει δεί (δείτε εδώ τα λόγια της).

Μέσα στις γυναίκες, που έχουν καταθέσει εναντίον του ήταν και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μαζί με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη και τα σχόλια του για τον Σπύρο Μπιμπίλα

Ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν έχει βιάσει ποτέ καμία γυναίκα και έδωσε τη δική του εκδοχή για τις κατηγορίες. Αναφέρθηκε στους Σπύρο Μπιμπίλα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους συνέχισε την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, εξέφρασε το παράπονό του για τον Σπύρο Μπιμπιλα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλει να λέει ότι είναι φίλος μου. Να μην αναφερθώ στο πώς έχει μιλήσει για την πρώτη καταγγέλουσα και τη μητέρα της! Ήρθε εδώ και είπε κουτσομπολιά.

Τρεις μέρες πριν γίνει όλο αυτό ήταν στο σπίτι μου, έτρωγε και κοιμόταν. Όλοι αυτοί που είναι εδώ πίσω έχουν έρθει σπίτι μου, τους έχω ταΐσει, τους έχω φιλοξενήσει. Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου.

Το θεωρώ υποτιμητικό. Ο κανονικός κόσμος δεν ασχολείται. Αυτοί που πάνε έξι η ώρα με το λεωφορείο στη δουλειά. Όχι αυτοί που έρχονται κάθε μέρα εδώ στο δικαστήριο. Τι είναι αυτοί; Την πτώση και την καταστροφή του Φιλιππίδη;».

Η αναφορά του Πέτρου Φιλιππίδη στις Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου

«Η Παπαχαραλάμπους δεν είναι καν μάρτυρας! Τι είπε; Ότι κατουρούσα στο νιπτήρα! Δικάστε με γι' αυτό!», είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφερόμενος στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται κάθε μέρα στη δικαστική αίθουσα και ήταν από τις πρώτες γυναίκες που έκαναν καταγγελία σε βαρος του.

«Η Αναστασοπούλου είπε ότι έβαλα τα χέρια μου στο παντελόνι μου και αυτοϊκανοποιούμουν κι αυτή έφυγε λέγοντας πως πάει στον φίλο της κι εγώ είπα "α, εντάξει". Με την κυρία Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό! Μια φορά στο καμαρίνι, της είχα ζητήσει να μου περάσει στο κομπιούτερ κάποια τραγούδια. Είναι μια δυναμική γυναίκα, θα μπορούσε να αντιδράσει. Όλα στο θέατρο ακούγονται. Δεν ακούστηκε ποτέ ότι είμαι βιαστής. Δυσαρεστήθηκε μια φορά και το έγραψε στο Facebook, γιατί θεώρησε ότι πήγαμε να ανεβάσουμε μια παράσταση που τα δικαιώματα τα είχε αγοράσει ο παραγωγός που είχα στο Μουσούρη. Τα είχε πληρώσει τα δικαιώματα. Αυτό το έργο πήγε να το ανεβάσει άλλος παραγωγός στο θέατρό του και ενημερώθηκε ότι τα δικαιώματα είναι κρατημένα. Ανεβαίνει το έργο και πήγε η υπεύθυνη για τα δικαιώματα και έκανε ασφαλιστικά μέτρα. Και η κυρία Αναστασοπούλου τα έβαλε μαζί μου».

Τι είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης για την πρώτη καταγγέλλουσα

Συνεχίζοντας για την πρώτη καταγγέλουσα ο κατηγορούμενος ηθοποιός επανέλαβε ότι προσπαθούσε να τον προσεγγίσει. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε λόγο για ένα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο από γυναίκες που δεν τις πήρε στη δουλειά. «Οργανώθηκαν σε δικηγορικό γραφείο από δικηγόρο - μάνατζερ. Κατηγόρησαν τον Κιμούλη, το Σπυρόπουλο, δεν βγήκαν όμως. Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα. Μας βλέπετε. Μας γνωρίζετε. Ξέρετε ποιο είναι το ενοχλητικό κομμάτι της πρώτης καταγγέλλουσας; Το πως μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα. Την βλέπετε όλο αυτόν τον καιρό! Είναι ενοχλητική, είναι επεμβατική. Εγώ δεν το θέλω αυτό».

Πλήρης άρνηση των κατηγοριών

«Το γεγονός που περιγράφει στη θεατρική εστία δεν ισχύει. Δεν συνέβη. Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα. Δεν έχω φερθεί άσχημα σε γυναίκα. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι βιαστής. Είπαν ότι επιδεικνύομαι! Ζω μια τρέλα! Μου τρελαίνει το μυαλό αυτό! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα. Παρά πολλοί ηθοποιοί, μας βλέπει ο κόσμος και μας αγαπάει. Εμένα, τον Μπέζο, τον Στάνκογλου. Ξέρετε τι γίνεται στα καμαρίνια;! Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι βιαστής!» είπε και συμπλήρωσε: «Ολο αυτό που περιγράφει η πρώτη καταγγέλλουσα είναι εντελώς ψεύτικο! Χθες μου είπαν ότι σε κάποιο κανάλι είπαν ότι εγώ την κυνηγούσα στους διαδρόμους του θεάτρου και την επιασα από το λαιμό! Αυτά δεν τα έχει πει ούτε η ίδια! Μερίδα του τύπου όχι απλώς με έχει ξεσκίσει! Πρέπει να βρεθεί και καινούργια λέξη!».

Επανερχόμενος στην υπόθεση της πρώτης καταγγέλουσας υποστήριξε ότι της ζήτησε να μην ξαναέρθει στο θέατρο. «Μου έλεγαν οι άλλοι ηθοποιοί ότι έρχεται στα καμαρίνια, ότι επεμβαίνει σε συζητήσεις. Την τελευταία φορά που την είδα με τη μητέρα της, είπα «εσυ μέσα, εσυ έξω». Θα με ενδιάφερε και θα την έδιωχνα; Είμαι βιαστής 2008-2014! Πριν και μετά αγνοείται η τύχη μου! Η ανωμαλία και η διαστροφή μου περιορίζεται σε αυτό το διάστημα. Κάτι έπαθα από το 2008-2014 και μετά συνήλθα».

Σχετικά με το περιστατικό στο BIOS ανάφερε πως ο ιδιος πήγε στη συγκεκριμένη παράσταση κατόπιν παρότρυνσης. «Εκεί εμφανίστηκε ξαφνικά η πρώτη καταγγέλλουσα. Με αγκαλιάζει με φιλάει, μου λέει τι κανεις. Έγινε καβγάς με την Ελπίδα. Της είχα πει «άστο θα αναλάβω». Εκείνη πίστευε αλλά πράγματα».

Για τον ισχυρισμό της πρώτης καταγγέλλουσας ότι είχε αποκαλύψει το γάμο της στον κατηγορούμενο και του ζήτησε να το πουν μαζί στη μητέρα της, ο Πετρος Φιλιππιδης το αρνήθηκε πλήρως. «Από που και ως που να το ξέρω;! Δεν ισχύει αυτό! Το άκουσα εδώ στη δίκη».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι γνώριζε για τη συνάντηση της συζύγου του Ελπίδας Νινου με τον Σπύρο Μπιμπίλα και τη μητέρα της καταγγέλουσας, ενώ για την επίσκεψη της σε παράσταση του το 2020 ανέφερε: «Μόλις την είδα έξω από το θέατρο, λέω στο Μπιμπιλα «μαζί ήρθατε;». Μου λέει μη δίνεις σημασία. Πήγα προς το αυτοκίνητο μου και εκείνη μου λέει «δε θα μου μιλήσεις;». Της λέω όχι. Μετά δέχτηκα ένα τηλέφωνο από το κ. Νάτσιο για την πρώτη καταγγέλλουσα. Είχε μεταφράσει κάποιο έργο για πατέρα και κόρη μου είπε ο Νατσιος. Το πήγε στο Βαλτινό κι αυτός δεν ενδιαφέρεται. Όταν είπα το όνομα σου, είπε «α ναι είμαστε και οικογενειακοί φίλοι». Δεν ήμασταν οικογενειακοί φίλοι».