Τέμπη: «Εκνευρίζομαι με αυτά τα πράγματα, είναι ντροπή, δεν σέβονται!» - Πυρ και μανία ο δικηγόρος του σταθμάρχη στον αέρα του ALPHA

«Ο κατηγορούμενος δεν αναγνωρίζει τη φωνή του στο ηχητικό»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Εκνευρίζομαι με αυτά τα πράγματα, είναι ντροπή, δεν σέβονται!» - Πυρ και μανία ο δικηγόρος του σταθμάρχη στον αέρα του ALPHA

Την Κυριακή 5/3 πραγματοποιήθηκε η απολογία του 60χρονου σταθμάρχη (δείτε εδώ την απόφαση του δικαστηρίου) για την τραγωδία στα Τέμπη και αφού αυτή ολοκληρώθηκε ο δικηγόρος του έκανε κάποιες δηλώσεις στα κανάλια οι οποίες προβλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 6/3 μέσα από το Happy Day του ALPHA.

Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε πως ο πελάτης του λέει την αλήθεια και έγινε έξαλλος με το γεγονός πως κατηγόρησαν τον συγκεκριμένο άνδρα λέγοντας πως δεν ήταν στην θέση του τη στιγμή της σύγκρουσης και πως γλεντούσε στην καφετέρια του σταθμού.

Έξαλλος ο δικηγόρος του σταθμάρχη Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη

«Ήταν αναμενόμενο λόγω του βάρους των ευθυνών, κοπιώδης η διαδικασία. Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα. Μετά λόγου αληθείας, συγκλονισμένος είπε τα πράγματα όπως ακριβώς έγινε χωρίς να φοβηθεί αν προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι.

Δεν είναι θέμα “φωτογραφία”, είπε την αλήθεια. Αν προκύψουν στοιχεία ότι τη μοιραία ημέρα έπρεπε να υπάρχουν και άλλα άτομα πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της», είπε αρχικά.

Για το αν γινόταν πάρτι στο σταθμαρχείο με αλκοόλ ο κ. Παντζαρτζίδης απάντησε: «Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε χόρευε ούτε γλένταγε και εκνευρίζομαι με αυτά τα πράγματα, είναι ντροπή, δεν σέβονται!» είπε έντονα.

«Ο κατηγορούμενος δεν αναγνωρίζει τη φωνή του στο ηχητικό» ανέφερε ακόμα. «Ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του. Μέσα σε ένα σατανικό 20λεπτο ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια όλης της κεντρικής Ελλάδος. Έχει ζητήσει συγγνώμη από όλον τον κόσμο. Ξέρετε τι είναι να αντιμετωπίζεις την κατάρα κάποιων ανθρώπων; Πώς να κοιμηθείς μετά;», κατέληξε.

Βίντεο ντοκουμέντο λίγη ώρα πριν την σύγκρουση με το λάθος του

Και ενώ οι εκκλησίες της Λάρισας και όχι μόνο έχουν γεμίσει με τα πτώματα των θυμάτων, από την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στην κοιλάδα των Τέμπων (δείτε εδώ αποσπάσματα), στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ παρουσιάστηκε βίντεο-ντοκουμέντο, που δείχνει ποιο ήταν το μοιραίο λάθος που έκανε ο σταθμάρχης Λάρισας.

Ο σταθμάρχης, όπως φαίνεται και στο βίντεο, που προβλήθηκε μέσα από τον ΣΚΑΪ, δεν γύρισε ποτέ το κλειδί επί της οδού Καραγάτση για να αποκαταστήσει την κανονική ροή και να αποφευχθεί λίγο αργότερα η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Στα βίντεο φαίνεται το Intercity 62, πριν το λάθος του σταθμάρχη Λάρισας. Είναι και τα βίντεο που δείχνουν την λανθασμένη πορεία που ακολούθησε, οδηγώντας στον θάνατο 57 επιβάτες. Κάμερα κλειστού κυκλώματος στην οδό Βόλου, στη Λάρισα, κατέγραψε το τρένο του προαστιακού της Λάρισας -το τρένο δηλαδή που έγινε το πρώτο λάθος, αλλά διορθώθηκε μετά από υπόδειξη του οδηγού.

Και μετά από μια ώρα η κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει και το Intercity. Ώρα 22:09, ο προαστιακός κατευθύνεται προς τον σταθμός της Λάρισας. Το ψαλίδι στην οδό Καραγάτση γυρνάει και το τρένο κατευθύνεται προς την πλατφόρμα 3.

Το λάθος είναι ότι το κλειδί δεν γυρνάει ποτέ στην σωστή του θέση και το Intercity μπαίνει ναι μεν στην ίδια ράγα, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό αποτυπώνεται και στο βίντεο που καταγράφεται στις 23:07.