Προσαγωγή για έναν 18χρονο σχετικά με τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη - Οι δύο ταυτοποιημένοι δράστες

έχει ενημερωθεί η ανακρίτρια

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Προσαγωγή για έναν 18χρονο σχετικά με τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη - Οι δύο ταυτοποιημένοι δράστες

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα", ο οποίος περιέγραψε με λεπτομέρειες την επίθεση ξυλοδαρμού, που δέχτηκε έξω από ένα εστιατόριο στα Εξάρχεια, χωρίς να έχει τους αστυνομικούς, που πρέπει ώστε να προστατεύτεί από τέτοιου είδους επιθέσεις, συνέλαβαν και το δεύτερο δράστη.

Ήταν τουλάχιστον μέσα σε αυτούς που ταυτοποίησε ο γραμματέας του Μέρα25 (δείτε τους εδώ). Ο νεαρός δράστης είναι αρκετά μικρός στην ηλικία, πιο συγκεκριμένα, 18 χρονών, σαν τον πρώτο, ο οποίος ήταν ανήλικος, μόλις 17 ετών.

Η προσαγωγή του δεύτερου φερόμενου ως δράστη για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη

Η συμμετοχή του 18χρονου εξετάζεται, ενώ οι Αστυνομικοί έχουν ενημερώσει την ανακρίτρια ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον του. Συγκεκριμένα, ο 18χρονος εμφανίζεται στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., από τη στιγμή της επίθεσης.

Προς το παρόν μοναδική σύλληψη για την επίθεση στα Εξάρχεια παραμένει αυτή του 17χρονου, για τον οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δηλώσει πως δεν ήταν εκείνος που τον χτύπησε.

Οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για τον άγριο ξυλοδαρμό του

Ο γραμματέας του Μέρα25 φανερά εξουθενωμένος από την επίθεση και έχοντας δεμένη την μύτη μου επίδεσμο,. αναφέρθηκε στο περιστατικό, αλλά και τους δράστες, ο οποίος αναγνώρισε λίγες ώρες μετά - δείτε εδώ τα λόγια του.

«Η εικόνα σας είναι σοκαριστική», σχολίασε ο Γιώργος Παπαδάκης στον Γιάνη Βαρουφάκη. «Είμαι καλά. Έπρεπε να με δεις πριν από 24 ώρες. Οι άνθρωποι στον Ευαγγελισμό, τους οποίους πρέπει να ευχαριστήσω, έκαναν θαύματα. Νιώθω ότι έχω ξανανιώσει. Η μύτη είναι σπασμένη σε έξι σημεία», απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Λίγο αργότερα, περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Ήταν 7 άτομα αυτοί που μπήκαν μέσα στο εστιατόριο. Εγώ βγήκα μόνος μου έξω, ένας συγκεκριμένος, με έσπρωχνε και με χτυπούσε κι εγώ του είπα “προσπαθώ να σε τιμήσω, να ακούσω αυτά που θες και εσύ με χτυπάς;”. Τότε δέχτηκα τις γροθιές και όταν έπεσα στο πάτωμα τις κλωτσιές. Αλλά ήταν χειρουργικές. Ήταν μόνο στη μύτη… Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου» συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι «ο πιτσιρικάς (ο 17χρονος που συνελήφθη) ήταν τσιλιαδόρος».

Στην ερώτηση, δε, γιατί ήταν χωρίς αστυνομικούς, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «νιώθω φυλακισμένος όταν πηγαίνω με αστυνομικούς»