Τραγωδία Τέμπη: «Μπροστά από εμένα ακρωτηριάστηκαν! Άνθρωποι καιγόντουσαν μέχρι θανάτου» - Σοκάρει 27χρονη που επέζησε

«Αισθάνομαι τύψεις γιατί εγώ πρέπει και επιβάλλεται να συνεχίσω τη ζωή μου»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Η Δήμητρα Χεκιμίδου επιζήσασα του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε με το επιβατικό στα Τέμπη και αφαίρεσε τη ζωή 57 ανθρώπων, μίλησε στην εκπομπή live news για τα όσα βίωσε και συνεχίζει να βιώνει μέχρι και σήμερα, 2 εβδομάδες μετά την τραγωδία που "πάγωσε" όλη την Ελλάδα.

Όπως είπε τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί τι συνέβη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και πως νιώθει τύψεις που ενώ άλλοι έχασαν τη ζωή τους, εκείνη πρέπει να συνεχίσει τη ζωή της.

Τα συγκινητικά λόγια της 27χρονης για την τραγωδία στα Τέμπη

«Αισθάνομαι τύψεις γιατί εγώ πρέπει και επιβάλλεται να συνεχίσω τη ζωή μου. Εμένα οι γονείς μου είναι χαρούμενοι που γύρισα άλλοι γονείς κλαίνε. Υπάρχουν παιδιά που έχασαν τους γονείς τους και γονείς που έχασαν τα παιδιά τους. Και γιατί; Γιατί απλά έτυχε να κλείσω εισιτήριο στο τελευταίο βαγόνι», είπε αρχικά.

Δείτε επίσης: «Φώναξε ''Νίκο το μωρό''» - Τα τελευταία λόγια της άτυχης Αθηνάς λίγο πριν χάσει τη ζωή της στο δυστύχημα

Και πρόσθεσε: «Είναι τρομερό αυτό που συνέβη. Έχουν περάσει δύο βδομάδες και τώρα το συνειδητοποιώ. Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν διαβάζω τα νέα. Προσπαθώ να χωνέψω πως μπροστά από εμένα ακρωτηριάστηκαν άνθρωποι, υπήρχαν άνθρωποι που φωνάζανε και καιγόντουσαν μέχρι θανάτου. Και εμείς δεν ξέραμε τι γινόταν. Ένας ακόμα λόγος που νιώθω τύψεις είναι πως θα μπορούσαμε να σώσουμε κάποιον αλλά έπρεπε να φύγουμε από το σημείο».

Δείτε επίσης: «Άφησαν τα πράγματα τους σε εμάς» - Καρέ καρέ οι τελευταίες κινήσεις των διδύμων και της ξαδέρφης τους

Η σκηνή της σειράς Citadel που καθυστέρησε να δείξει το Amazon λόγω των Τεμπών

Το Amazon Prime Video την 1η Μαρτίου ήταν να κυκλοφορήσει το τρέιλερ της πολυαναμένομενης κατασκοπευτικής σειράς «Citadel». Ωστόσο, αποφάσισε να καθυστερήσει την προβολή του, εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, επειδή θα περιελάμβανε σιδηροδρομικό ατύχημα.

Σύμφωνα με το Variery, η streaming υπηρεσία του Αmazon είχε στείλει τότε μια ανακοίνωση στους δημοσιογράφους που έγραφε: «Από σεβασμό προς τη διεθνή μας κοινότητα και λόγω των χθεσινών καταστροφικών έκτακτων ειδήσεων από την Ελλάδα, αναβάλλουμε με σεβασμό την κοινοποίηση του επίσημου τρέιλερ του Citadel», προσθέτοντας πως θα ορίσει μια νέα ημερομηνία για το τρέιλερ τις επόμενες ημέρες.

Το τρέιλερ τελικά κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες και η επίμαχη σκηνή δείχνει μια έκρηξη στο τρένο.