Εξελίξεις με την υπόθεση της Εύας Καϊλή - Η νέα απόφαση του δικαστηρίου

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου στο οποίο είχε υποβάλει αίτηση η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο Qatargate καθαιρεθείσα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε την απόρριψη της προσφυγής της κατά της παραμονής της στη φυλακή -δείτε εδώ σε τι κατάσταση βρίσκεται η αδερφή της.

Παραμένει στην φυλακή η Εύα Καϊλή

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir η πλευρά Καϊλή δεν παρουσίασε κανένα νέο επιχείρημα ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου. Παρόμοια απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και σε βάρος του, επίσης, προφυλακισμένου για το Qatargate, Μαρκ Ταραμπέλα, μολονότι η υπεράσπισή του παρουσίασε, κατά την Le Soir, τέσσερα νέα επιχειρήματα.

Μετά την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή βάσει της απόφασης του εφετείου, στις 3 Μαρτίου, να παραταθεί η κράτησή της την οποία είχε αποφασίσει το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή από τον Δεκέμβριο, όταν και συνελήφθη ως κατηγορούμενη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Στις 28 Φεβρουαρίου η Εύα Καϊλή και οι δικηγόροι της είχαν ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι προτάσσοντας την ανάγκη της να βρίσκεται μαζί με την κόρη της, αλλά και το γεγονός πως ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έχει αποφυλακιστεί με βραχιολάκι πριν από λίγες ημέρες, επιχείρηματα που, όμως, δεν έπεισαν τους Βέλγους δικαστές.

Νέα εξέλιξη για το παιδί της μετά την αποφυλάκιση του Τζιόρτζι

Μια νέα και πολύ σημαντική εξέλιξη έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες σχετικά με το όνομά της Εύας Καϊλή, καθώς μετά από απόφαση του Βέλγικων αρχών αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί ο σύντροφός και πατέρας του παιδιού της, με την προϋπόθεση του ηλεκτρονικού βραχιολιού (δείτε εδώ πιο αναλυτικά την απόφαση).

Για την πολιτικό η εξέλιξη αυτή αφενός είναι θετική, καθώς το παιδί θα έχει έναν από τους δύο γονείς, αφετέρου δημιουργεί ανησυχία για την Καϊλή, η οποία εξαρχής ισχυρίστηκε, πως είχε μπλέξει εξαιτίας του Τζιόρτζι.

Μέσα από νέες δηλώσεις, που έκανε την Παρασκευή 24/2 στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 o δικηγόρος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έγινε γνωστό, πως η πελάτισσα του δεν πρόκειται να παραδεχτεί κάτι, που δεν έχει διαπράξει.

«Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόφαση αυτή έχει παρθεί εδώ και δέκα ημέρες. Επειδή συνεργάστηκε με τις αρχές στις Βρυξέλλες, αφέθηκε ελεύθερος. Δεν παύει να είναι ο πατέρας του παιδιού της. Στα γενέθλια της κόρης τους, ο πατέρας της θα είναι μαζί της, αυτή είναι η ανθρώπινη αντίδραση.

Εάν η υπόθεση ήταν “δεμένη” δεν θα περνούσαν το μήνυμα στον Βέλγο συνήγορο να ομολογήσει η Εύα Καϊλή. Δεν πρόκειται ό,τι και να γίνει να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Ιδιαίτερα τώρα που είναι ο πατέρας της κοντά, μου φεύγει ένα μεγάλο βάρος», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.