"Έσβησε" από πνευμονικό οίδημα - Φωτογραφίες από το αυτοκίνητο που ξέχασε ο 37χρονος πατέρας το 5,5 μηνών βρέφος του

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Παρασκευή 12/5

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Συγκλονισμένο είναι τις τελευταίες δύο ημέρες το πανελλήνιο και συγκεκριμένα από το απόγευμα της Τρίτης 9/5, όταν έγινε γνωστό πως ένα 5,5 μηνών κοριτσάκι ξεψύχησε μέσα στο αυτοκίνητο που ξέχασε για αρκετή ώρα ο 37χρονος πατέρας του.

Μόλις η μητέρα του βρέφους ενημερώθηκε, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, ενώ και ο πατέρας προσπάθησε να κάνει το ίδιο, όταν αντιλήφθηκε την τραγική συνέπεια που είχε η αμέλειά του.

Φωτογραφίες από το αυτοκίνητο που ξέχασε ο 37χρονος πατέρας το 5,5 μηνών βρέφος του

Στη φωτογραφία που ακολουθεί και έβγαλε στην δημοσιότητα το protothema.gr βλέπετε το αυτοκίνητο του 37χρονου, μέσα στο οποίο έχασε τη ζωή του το βρέφος.

 Φωτογραφίες από το αυτοκίνητο που ξέχασε ο 37χρονος πατέρας το 5,5 μηνών βρέφος του

Όπως φαίνεται στο βίντεο του protothema.gr άνδρες της αστυνομίας με βιαστικές κινήσεις τον βάζουν στο περιπολικό ενώ νωρίτερα πέρασε από τον εισαγγελέα και του ασκήθηκε κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση. Ο ίδιος με σκυμμένο το κεφάλι μπήκε στο περιπολικό αποφεύγοντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Διαβάστε επίσης: Θα βαφτίσουν το άψυχο σώμα του μωρού πριν την κηδεία - Το όνομα που θα του δοθεί

Στις φωτογραφίες και στο βίντεο του protothema.gr φαίνεται ο δρόμος και το σημείο που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, ο 37χρονος πατέρας. Είναι ένα σημείο όπου διέρχονται πολίτες και αυτοκίνητα αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες, κανείς δεν κατάλαβε ότι μέσα στο αυτοκίνητο χαροπάλευε το κοριτσάκι διότι το όχημα είχε φιμέ τζάμια.

Ο 37χρονος το έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει αρχικά στον βρεφονηπιακό σταθμό κι έπειτα να συνεχίσει για τη δουλειά του, καθώς εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία της Άρτας. Ωστόσο, δεν το πήγε ποτέ στον σταθμό. Αντίθετα, πάρκαρε το ΙΧ του, το κλείδωσε και στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό του όχημα για να συνεχίσει τη δουλειά του, ενώ δεν είχε αντιληφθεί ότι ξέχασε το 5,5 μηνών κοριτσάκι δεμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Οι πρώτες δηλώσεις του 37χρονου πατέρα

Ακόμη δεν έχει καταφέρει να συνέλθει και νωρίτερα απειλούσε μέχρι και πως θα αυτοκτονήσει, ωστόσο δημοσιογράφος της εκπομπής του ALPHA, T-Live, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, με τον συνήγορό του να αποκαλύπτει πως τα μόνα λόγια που επαναλαμβάνει εδώ και ώρες είναι πολύ συγκεκριμένα.

«Μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του παιδιού», αναφέρει διαρκώς ο πατέρας του 5,5 μηνών μωρού, ενώ ο δικηγόρος του πρόσθεσε πως το μήνυμα μοναδικό μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι το εξής: «Μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση».

Ενώ σύμφωνα με το Live News ο ίδιος στην κατάθεσή του υποστηρίζει: «Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Στη διαδρομή, σταμάτησα να πάρω καφέ. Ξεκινώντας, αντί να στρίψω για το βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν. Δεν έκλαιγε, δεν το άκουγα, το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη».