Τραγωδία Άρτα: Σήμερα (12/5) απολογείται ο πατέρας - H ημερομηνία της κηδείας του βρέφους

Βαρύ πολύ το κλίμα και στις δυο οικογένειες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
pixabay.com/PublicDomainPictures
pixabay.com/PublicDomainPictures

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς του βρέφους που ξεψύχησε μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα, στην Άρτα ξέχασε το παιδί κλειδωμένο για ώρες με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο (δείτε τι αναφέρει η νεκροψία - νεκροτομή).

Σήμερα 12/5 ο πατέρας θα απολογηθεί για το τραγικό γεγονός, λίγες ώρες αφού συνάντησε την σύζυγό του και το κλίμα που επικράτησε ανάμεσα τους ήταν πολύ βαρύ. Μάλιστα, η 27χρονη τον δικαιολόγησε κλαίγοντας ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Πότε θα γίνει η κηδεία του βρέφους στην Άρτα

Το βρέφος θα ταφεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 13/5, στην Περδικορράχη Άρτας. Παράλληλα, η Αστυνομία έχει εκπονήσει μέτρα για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια μεταξύ συγγενών, αν και τα πνεύματα φαίνεται να έχουν ηρεμήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί, και οι δυο γονείς θα βρεθούν στην κηδεία.

Να σημειωθεί πως πριν γίνει η κηδεία, το βρέφος θα βαφτιστεί και το όνομα που θα του δοθεί είναι Λυδία - Ελένη.

Οι πρώτες δηλώσεις του 37χρονου

Ο 37χρονος δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί μέχρι τι στιγμή που η σύζυγός του του τηλεφώνησε καθώς την ενημέρωσαν πως το παιδί τους δεν βρισκόταν στον βρεφονηπιακό σταθμό, όπως θα έπρεπε, και έκτοτε βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Ακόμη δεν έχει καταφέρει να συνέλθει και νωρίτερα απειλούσε μέχρι και πως θα αυτοκτονήσει, ωστόσο δημοσιογράφος της εκπομπής του ALPHA, T-Live, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, με τον συνήγορό του να αποκαλύπτει πως τα μόνα λόγια που επαναλαμβάνει εδώ και ώρες είναι πολύ συγκεκριμένα.

«Μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του παιδιού», αναφέρει διαρκώς ο πατέρας του 5,5 μηνών μωρού, ενώ ο δικηγόρος του πρόσθεσε πως το μήνυμα μοναδικό μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι το εξής: «Μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση».

Ενώ σύμφωνα με το Live News ο ίδιος στην κατάθεσή του υποστηρίζει: «Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Στη διαδρομή, σταμάτησα να πάρω καφέ. Ξεκινώντας, αντί να στρίψω για το βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν. Δεν έκλαιγε, δεν το άκουγα, το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη».