Πάρθηκε η απόφαση για τον Αλέξη Γεωργούλη

Δείτε αναλυτικά τι ψηφίστηκε!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Τρίτη 30/5 είχε γίνει γνωστό, πως η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου θα συνεδρίαζε ξανά αναφορικά με την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική κακοποίηση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, πως η αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Γεωργούλη. Συγκεκριμένα, για το εν λόγω ζήτημα ψήφισαν 19 ευρωβουλευτές, ενώ δεν υπήρξε καμία αρνητική ψήφος, ούτε και αποχή.

Δείτε επίσης: Υπόθεση Γεωργούλη: «Μπορεί να τιναχτεί στον αέρα όλη η δικογραφία»

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το Αλέξη Γεωργούλη

«Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμά του να γίνει ακρόαση από την επιτροπή JURI και μετέφερε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα της δικαιοσύνης», αναγράφει σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με το Protothema.gr.

Ο λόγος που ταξίδεψε από τις Βρυξέλλες στην Ελλάδα ο Γωεργούλης

Όσο αναμένονται οι εξελίξεις της άρσης, έγινε γνωστό μέσα από το Πρωινό και έναν πολύ καλό φίλο του Γεωργούλη, πως ο ίδιος ταξίδεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα με σκοπό να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα (δείτε εδώ τις δηλώσεις της Τόνιας Σωτηροπούλου για την υπόθεση του Γεωργούλη).

Τελευταία φορά που επικοινωνήσατε με τον κύριο Γεωργούλη πότε ήταν;

Ήταν πριν τρεις μέρες, στις εκλογές, τώρα. Απ’ ότι μου είπε θα ψήφιζε.

Με αεροπλάνο ήρθε;

Με αεροπλάνο, ναι.

Σας είχε ενημερώσει ότι θα κατέβαινε Ελλάδα;

Όχι, δεν με ενημερώνει. Γιατί; Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Με πήρε τηλέφωνο, «Έρχομαι από το σπίτι»...καθίσαμε επί ένα δίωρο διάβαζε τη μικρή μου κόρη, που πάει Πέμπτη Δημοτικού και δεν τα πάει πολύ καλά στα μαθηματικά. Πάει Πέμπτη Δημοτικού, δεν καταλάβαινε κάτι και της εξηγούσε επί δύο ώρες, της εξηγούσε τους όρους.

Μετά κάναμε την γυμναστική μας, όλα καλά. Εννοείται, ότι δε συμβαίνει κάτι σε εμάς και όλοι οι φίλοι... είναι... δεν κάνουν κάτι διαφορετικό. Ό,τι κάναμε και πριν κάνουμε και τώρα. Βγήκαμε έξω και περπατήσαμε στο πεζοδρόμιο επί δύο χιλιόμετρα, είναι μεγάλος ο δρόμος, περνάει πολύς κόσμος, δεν κρυβόταν ο Αλέξης από κάτι.