Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση Γεωργούλη: «Μπορεί να τιναχτεί στον αέρα όλη η δικογραφία»

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η υπόθεση για τον βιασμό και την σωματική κακοποίηση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο Αλέξης Γεωργούλης δεν έχει κλείσει, καθώς ακόμη ο ίδιος δεν έχει κληθεί να δώσει κατάθεση. Αυτό συμβαίνει λόγω της βουλευτικής του ασυλίας, για την οποία από ώρα σε ώρα θα παρθεί η απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega Καλημέρα και τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο ο οποίος μίλησε στην εκπομπή το πρωί της Τρίτης 23/5, αναμένεται η απόφαση για την άρση της ασυλίας αυτής, διότι εάν παραβιαστεί οποιοδήποτε κανόνας, η καταγγελία και ολόκληρη η δικογραφία κινδυνεύουν.

Διαβάστε επίσης: «Δεν έχω να κάνω...» - Η αντίδραση της Τόνιας Σωτηροπούλου σε ερώτηση για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη

Η αποκάλυψη του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για την υπόθεση Γεωργούλη

«Μέχρι τώρα δεν πιστεύω ότι έχει κληθεί να δώσει καταθέσεις στον ανακριτή, διότι προστατεύεται από την βουλευτική ασυλία την οποία έχει. Μόνο όταν αρθεί η βουλευτική ασυλία, τότε θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του και θα λάβει και μέρος ή το σύνολο της δικογραφίας. Η παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας επάγεται πολύ σοβαρές συνέπειες, μπορεί δηλαδή να τιναχτεί στον αέρα όλη η δικογραφία», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Διαβάστε επίσης: «Να μου έλεγες για καμιά κουκλάρα, να πω λογικό, θόλωσε το παιδί! Μιλάμε για μια ασήμαντη» - "Κόλαφος" η Τιτίκα Στασινοπούλου για την υπόθεση Γεωργούλη

Η απάντηση της Ελένης Χρονοπούλου όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένη το πρωί της Παρασκευής 5/5 η Ελένη Χρονοπούλου, η οποία είναι υποψήφια στις φετινές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Στο πανέλ ήταν και η Δώρα Τσαμπάζη, που είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Μαρία – Νεφέλη Χατζηιωαννίδη, που είναι υποψήφια με την ΝΔ.

Η Ελένη Χρονοπούλου, εκτός από την υποψηφιότητά της με το ΠΑΣΟΚ, ρωτήθηκε και για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα), με την ίδια ωστόσο να μην θέλει να προχωρά σε κάποια δήλωση ή σχόλιο.

Μάλιστα, εκείνη την ώρα, η Δώρα Τσαμπάζη παρενέβη, αναφέροντας πως πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή της να μην απαντήσει.

«Να σεβαστούμε λίγο την επιθυμία της, με διακριτικότητα, γιατί την αφορά άμεσα! Θέλω απλά να προστατεύσω την ίδια και αν αισθανθεί αμήχανα να έχει το δικαίωμα να μην απαντήσει», είπε η χήρα του Αλέξανδρου Νικολαϊδη.

«Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω. Σας ευχαριστώ θερμά κα Τσαμπάζη. Ό,τι είχα να πω το είπα και το έκανα», απάντησε από πλευράς της η Ελένη Χρονοπούλου.