Blue Horizon: «Ρε τον μ@λ@κ@! Ένας παλαβός έπεσε στη θάλασσα, νόμιζα ότι ήταν μαύρος ή Πακιστανός» - Οργή με τα ηχητικά από τον διάλογο καπετάνιου & ύπαρχου

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο πρώτος

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Η κηδεία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες (δείτε εδώ πώς αντέδρασαν οι οικογένειες των θυτών), ωστόσο η υπόθεση Blue Horizon δεν έχει κλείσει αφού στο φως της δημοσιότητας έρχονται καθημερινά νέα στοιχεία. Την Τρίτη 12/9 μέσα από την εκπομπή του MEGA, Live News, μάλιστα, διέρρευσαν νέα ηχητικά ντοκουμέντα.

Σε αυτά παρουσιάζονται οι διάλογοι του καπετάνιου με τον πλοίαρχο και τον ύπαρχο την ώρα που είδαν τον άτυχο άνδρα να πέφτει στη θάλασσα.

Οργή με τα ηχητικά ντοκουμέντα από τον διάλογο καπετάνιου και ύπαρχου μετά τη δολοφονία στο Blue Horizon

Ο ύπαρχος, συγκεκριμένα, ανεβαίνοντας στη γέφυρα για να ενημερώσει τον καπετάνιο για το συμβάν ακούγεται να του λέει: «Ρε τον μ@λ@κ@! Ένας παλαβός έπεσε στη θάλασσα», ενώ λίγο αργότερα, ο καπετάνιος τον συμβουλεύει, όταν κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, να «μην πει πολλά».

Δείτε επίσης: «Ήταν λίγο χαμηλής νοημοσύνης, έμεναν μέσα σε τρώγλες...» - "Κόλαφος" ο ετεροθαλής αδερφός του 36χρονου Αντώνη

Σε άλλο απόσπασμα, ακούγεται ξανά ο ύπαρχος να δικαιολογείται λέγοντας πως έδρασε με τον βίαιο αυτό τρόπο, διότι θεώρησε πως ο Αντώνης ήταν «μαύρος ή Πακιστανός» και πως προσπαθούσε να μπει μέσα στο πλοίο χωρίς εισιτήριο.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο καπετάνιος

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του καπετάνιου μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του STAR, Αλήθειες με τη Ζήνα, επιμένοντας πως δεν υπήρχε κανένας δόλος πίσω από την κίνηση του πληρώματος κατά του 36χρονου.

«Ο καπετάνιος είναι συγκλονισμένος. Είναι σε μια άθλια ψυχολογική κατάσταση, ήταν στο καθήκον του, πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κατανοεί ότι έγινε κάτι τραγικό, ότι χάθηκε μια ζωή, ότι δημιουργήθηκαν κοινωνικά επώδυνες συγκυρίες τόσο για την οικογένεια του Αντώνη όσο και για την κοινωνία.

Αυτό που θέλει ο καπετάνιος είναι να δικαστεί δίκαια. Να υπαχθεί η δική του συμπεριφορά, οι όποιες δικές του παραλείψεις, να ελεγχθούν με βάση τους κανόνες, να δούμε αν υπέπεσε σε κάποια παράβαση. Να δούμε αν αυτό οφείλεται σε δόλο ή σε αμέλεια.

Έχω την εντύπωση ότι το ηχητικό των πρώτων δευτερολέπτων της πτώσης του άτυχου Αντώνη, το έχετε ακούσει. Ακούγοντας αυτό και ακαριαία ακούτε τον πλοίαρχο να λέει "αργά" και αρχίζει να λέει ό,τι έχει στη διάθεσή του εκείνη τη στιγμή. Δεν είπε ποτέ ο ύπαρχος ότι τον έσπρωξε αλλά ότι έπεσε στη θάλασσα. Ελάτε στην τραγική θέση αυτού του ανθρώπου όπου το μόνο πράγμα που πληροφορείται είναι άνθρωπος στη θάλασσα, γύρισε πίσω και είδε μια σκιά να πέφτει και ταυτόχρονα καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις», δήλωσε.