Αχαϊα: Τα όνειρα της 23χρονης Ειρήνης μετά τον θάνατο των παιδιών της - Στο πλευρό της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Θα έχει κοινωνική λειτουργό, παροχή ρουχισμού και τη δυνατότητα να μάθει μια τέχνη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Αχαϊα: Τα όνειρα της 23χρονης Ειρήνης μετά τον θάνατο των παιδιών της - Στο πλευρό της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Την Δευτέρα (30/10) μέσα από το T- live κυκλοφόρησε το πρώτο αποτέλεσμα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων για τον θάνατο του ενός μωρού, από τα δύο, που έφερε στη ζωή η 23χρονη Ειρήνη από την περιοχή της Κάτω Αχαϊας.

Η υπόθεση της σε κάποιους θύμισε αυτήν την Πάτρας και άλλους συγκλόνισαν τα τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια της νεαρής, η πορεία της ζωής της μετά την ενηλικίωση, αλλά και ο άγνωστος λόγος, που τα δύο παιδάκια της έφυγαν από τη ζωή συνολικά σε 15 περίπου μήνες.

Μέσα από την παρουσία της στην εκπομπή η Ειρήνη έκανε γνωστό, πως θέλει να προχωρήσει στη ζωή της, έχοντας την στήριξη του ΚΕΣΟ, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την ίδια να ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μαθήματα κομμωτικής.

Τα νέα σχέδια της 23χρονης Ειρήνης μετά τον θάνατο των παιδιών της

«Θα προχωρήσω, έτσι το σκέφτομαι εγώ. Θα κάνω κομμωτική, με τα άλλα δεν τα πάω καλά. Μου αρέσει. Μου είπαν, ότι υπάρχει και κοινωνική λειτουργός. Θα σταθώ στα πόδια μου, μπορώ. Θα ξεφύγω, έτσι το βλέπω, μέχρι να ηρεμήσω», είπε η 23χρονη Ειρήνη.

Τι είναι το ΚΕΣΟ και το όραμά τους

Στο ΚΕ.Σ.Ο. οραματιζόμαστε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την προστασία και την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας. Αποκηρύσσουμε την βία μέσα στην οικογένεια και στηρίζουμε τα θύματα της. Υποστηρίζουμε τα παιδιά, ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρησκεία και κυρίως εκείνα, που μέσα στις οικογένειες τους βιώνουν την παραμέληση ή είναι θύματα σωματικής, ψυχολογικής, σεξουαλικής κακοποίησης ή εγκατάλειψης.

Οραματιζόμαστε για τα παιδιά, ως αυριανούς ενήλικες, να είναι «υγιή» και ευτυχισμένα.

Κοινό όραμα μας είναι η συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς στην Ελληνική Επικράτεια και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να επιλυθούν και να προωθηθούν, οποιαδήποτε προβλήματα σχετικά με την οικογένεια και τα παιδιά.

Στοχεύουμε στην καταπολέμηση της φτώχειας, επενδύοντας στη λειτουργία Κέντρων Εκπαίδευσης Δεξιοτήτων, διαφόρων ειδικοτήτων, για την στήριξη κυρίως των ανέργων μελών της οικογένειας, καθώς και στην προώθηση της ενεργού συμμετοχής τους, στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Ελληνικής Κοινωνίας.