Κιβωτός του Κόσμου: «Νιώθουμε ευτυχισμένοι! Του ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη...» - Η πρώτη αντίδραση της πρεσβυτέρας μετά την διάψευση της καταγγελίας του 15χρονου

«Έστω και λίγο αργά...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: «Νιώθουμε ευτυχισμένοι! Του ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη...» - Η πρώτη αντίδραση της πρεσβυτέρας μετά την διάψευση της καταγγελίας του 15χρονου

Σοκαριστικές είναι οι νέες εξελίξεις για την υπόθεση κακοποίησης και ασέλγειας κατά του πατέρα Αντώνιου, του ανθρώπου πίσω από την Κιβωτό του Κόσμου, καθώς ο νεαρός που τον κατήγγειλε πρώτος φαίνεται πως αλλάζει εντελώς την κατάθεσή του και όχι απλώς διαψεύδει τα λεγόμενά του, αλλά παράλληλα κάνει λόγο για εκχρηματισμό (δείτε εδώ αναλυτικά).

Στον αέρα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, λοιπόν, το πρωί της Τετάρτης 15/11, προβλήθηκε η πρώτη αντίδραση της πρεσβυτέρας για το όλο ζήτημα, η οποία εξήγησε πως επιτέλους η αλήθεια έλαμψε και η ίδια με τον σύζυγό της πήραν μία ανάσα αισιοδοξίας ένα χρόνο αργότερα.

Η πρώτη αντίδραση της συζύγου του πατέρα Αντώνιο για την νέα εξέλιξη

«Σήμερα για πρώτη μέρα, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο και μετά από όλη αυτή τη λάσπη που έχουν υποστεί ο πατήρ Αντώνιος κι εγώ, νιώθουμε ευτυχισμένοι, γιατί αρχίζει να φαίνεται η αλήθεια. Είναι αυτή που ξέραμε ούτως ή άλλως από την αρχή, αλλά αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνεται κιόλας. Έστω και λίγο αργά, τα παιδιά αρχίζουν και καταλαβαίνουν το λάθος τους και αρχίζουν και μετανοούν γι' αυτό και χάρηκα πάρα πολύ από τη δήλωση του μικρού, γιατί ζήτησε η δήλωση αυτή να πάει απευθείας στον πατέρα Αντώνιο, του ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη κι αυτό δείχνει ότι μετάνιωσε», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: «Είναι σαν να μου προσβάλεις το σπίτι, την οικογένειά μου» - Η αποκάλυψη του Πάνου Μουζουράκη για τον πνευματικό του, πατέρα Αντώνιο, μετά τις καταγγελίες

Ποια είναι η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή

Η πρεσβυτέρα έχει καταγωγή από τη Χίο, όπου γνώριζε τον πατέρα Αντώνιο πολύ πριν τον παντρευτεί. Μαζί έχουν τρία παιδιά -δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο-, τους οποίους υιοθέτησαν, καθώς και τον 11χρονο Νώε.

Είναι κόρη του Μιχάλη Γεωργαντή και της Μανθούλας Μαμαλή και εγγονή του Μανώλη Γεωργαντή, που μεγάλωσαν στα Γιωργαντίδικα στο Βροντάδο. Όπως γράφει η ίδια στο βιογραφικό της, «από μικρή η Σταματία γαλουχήθηκε στα χριστιανικές παραδόσεις και έκανε πράξη της τις αλήθειες του Ευαγγελίου για την Αγάπη στον πλησίον. Χρόνια πολλά πριν ο Θεός την καλέσει για πρεσβυτέρα, η Σταματία διακονούσε στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας και ήταν πολύτιμη συνεργάτις του αείμνηστου θεολόγου Ευάγγελου Αλιβάνογλου».

Αναφέρει, επίσης, ότι ήταν παρούσα σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων και διετέλεσε ομαδάρχης και αρχηγός στις κατασκηνώσεις της Πνευματικής Εστίας «Ο Αλέξανδρος Γκιάλας» στον Προφήτη Ηλία στα Θυμιανά. Διακόνησε για λίγο στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της εκκλησίας της Χίου και από το 1998 βρέθηκε στην Αθήνα κοντά στον σύζυγό της πατέρα Αντώνιο, που τον Μάρτιο του 1998 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Απρίλιο του ίδιου έτους σε πρεσβύτερο αναλαμβάνοντας τη διακονία του Ιερού ναού του Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος στον Κολωνό και παράλληλα υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητας της εκκλησίας (δείτε εδώ τις δηλώσεις της που είχαν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων).