«Αυτό είναι το όνειρό μου...» - Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η συνέντευξη της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλας Αρμουτίδου

«Τα χρήματα από την εκδίκαση της υπόθεσης...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Το ημερολόγιο έγραφε 28 Νοεμβρίου του 2018, όταν άντρες του λιμενικού εντόπισαν το άψυχο σώμα της νεαρής φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, σε παραθαλάσσια περιοχή του νησιού της Ρόδου. Η υπόθεση δεν άργησε να εξελιχθεί σε θρίλερ, αφού οι αποκαλύψεις για το βάναυσο θάνατο της κοπέλας, σόκαραν ολόκληρο το πανελλήνιο.

Πάνε 5 χρόνια από τότε και η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην οικογένεια της κοπέλας και των δολοφόνων της, δεν έχει τελειώσει (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις), και επαναφέροντας την υπόθεση στο προσκήνιο. Η ίδια η πραγματικότητα, ωστόσο δείχνει την ανάγκη να παρθούν ισχυρότερα μέτρα γύρω από το ζήτημα της κακοποίησης γυναικών και την ενσωμάτωση στο νομικό λεξικό του όρου "Γυναικοκτονία", ιδίως μετά τη δολοφονία 43χρονης γυναίκας στη Σαλαμίνα.

Σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου, παραχώρησε μία εκ βαθέων εξομολογητική συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή, "Super Κατερίνα", και η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Μεταξύ άλλων μίλησε και για το όνειρό της μετά την τραγωδία, που βίωσε και συνεχίζει να ζει.

Οι δηλώσεις της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλας Αρμουτίδου

«Είναι όνειρό μου από την πρώτη στιγμή να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα, "Καμία άλλη Ελένη", αλλά δυστυχώς, με όλες αυτές τις φρικτές δολοφονίες, λέω πότε θα ξυπνήσουμε και δε θα ακούμε τέτοια φρικαλέα πράγματα να γίνονται, να δολοφονούν με τόση ευκολία τις μάνες των παιδιών τους, τις συντρόφους, τις φίλες και στη δική μας περίπτωση, μια βόλτα μετατράπηκε στην πιο φρικτή δολοφονία όλων των εποχών. Πήγαν να φάνε σουβλάκια και αποδεκάτισαν το παιδί, εξουθενώσαν το παιδί μου... Τόση βία, τόσο μένος γιατί; Γιατί θίγεται ο εγωισμός; Εγωισμό να δείξουν σε άλλα επίπεδα οι άνδρες. Και κανείς να μη πληρώνει και για τον θάνατο και τον δικό μας, για τη δική μας οικογενειοκτονία δεν πληρώνει κανείς, ούτε οι γονείς των δολοφόνων, ούτε αυτό το ανάλγητο κράτος κοιτάει τις οικογένειες των θυμάτων.

Τα χρήματα από την εκδίκαση της υπόθεσης, και ό,τι πουν, ότι θα δώσουν, δεν τα καταδέχομαι εγώ, σαν Αρμουτίδου Κούλα, σαν μάνα της αδικοχαμένης Ελένης. Τι να τα κάνω; Να τα φάω; Αυτά τα χρήματα είναι ποτισμένα με το αίμα του παιδιού μου.

Η Ελένη δεν έρχεται στα όνειρά μου. Πέντε χρόνια κλείσαμε 28 Νοεμβρίου και ποτέ δεν εμφανίστηκε η Ελένη στα όνειρά μου. Τη φαντάζομαι απλώς έτσι όπως ήταν, και έρχεται αυτή η εικόνα, τέλη Αυγούστου που την πήγαμε στο λιμάνι του Πειραιά, τη φιλήσαμε, την αγκαλιάσαμε, έβγαλε και φωτογραφία με τον πατέρα της. Αυτή την εικόνα έχω και πως έσερνε τη βαλίτσα με τις ροδίτσες της και μας χαιρετούσε. Αυτή είναι η τελευταία εικόνα που έχω, τίποτα άλλο», εξομολογήθηκε στην κάμερα της εκπομπής η γυναίκα.