«Έχουμε καταλήξει ποια είναι η αιτία, που έχασε τη ζωή του..» - Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για την υπόθεση του Όλιβερ

«Εξετάζονται ενδελεχώς όλα τα σενάρια...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
«Έχουμε καταλήξει ποια είναι η αιτία, που έχασε τη ζωή του..» - Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για την υπόθεση του Όλιβερ

Σάλο έχει προκαλέσει σε ολόκληρο το πανελλήνιο, η υπόθεση με το χάσκι, με το όνομα Όλιβερ, που βρέθηκε άγρια κακοποιημένο, και εν τέλη απεβίωσε την περιοχή της Αράχωβας. Η Κακοποίηση ζώων, δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, είναι ένα θέμα, που έρχεται συχνά στην επικαιρότητα με πολύ άγρια γεγονότα, και αναγκάζει όλο και περισσότερο την Πολιτεία να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπισή του και βαρύτερες ποινές για τους δράστες.

Το παραπάνω περιστατικό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με την βιαιότητα, αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης, που έχει αναφερθεί από φορείς, όπως ανέφερε η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων (δείτε εδώ αναλυτικά τι έχει συμβεί). Αλλά έχει γεννήσει και ποικίλα και πολυδιάστατα ερωτηματικά από την έρευνα των αρχών, για το τι έχει συμβεί (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις), Παράλληλα, πολλοί celebrities έχουν πάρει θέση και έχουν τοποθετηθεί για το γεγονός, αλλά και την αγριότητα, που το περιβάλλει (δείτε εδώ τι είπε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος για την υπόθεση).

Ταυτόχρονα, πριν από λίγο έγινε γνωστό, πως μέσα στην ημέρα θα έχουμε νέες δραματικές εξελίξεις για την υπόθεση, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος. Ο απεσταλμένος της κυβέρνησης μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή "Newsroom", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ news.

Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Κατσαφάδου, για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα

«Ήδη έχουν ανέβει στην Αράχωβα εδώ και αρκετές μέρες ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Ανώτατου Εγκληματολογικού. Έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση.

Εξετάζονται ενδελεχώς όλα τα σενάρια και νομίζω, ότι έχουμε καταλήξει στο ποια είναι η αιτία, όπου έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος σκύλος. Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας θα σας κάνουν σύντομα ανακοινώσεις. Πιστεύω, ότι το όνομα της Αράχωβας τελικά θα "καθαρίσει"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης.