Ρέντης: 3ημερο πένθος στην αστυνομία για το θάνατο του 31χρονου - Πότε θα γίνει η κηδεία του

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και του νοσοκομείο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Θλίψη επικρατεί από χθες 27/12 με την είδηση πως ο 31χρονος αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" στον Ρέντη, δεν άντεξε και έφυγε από την ζωή.

Ο Γιώργος Λυγγερίδης καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια υπηρετούσε στην Αθήνα. Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 29/12 στην συμπρωτεύουσα και το «παρών» θα δώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ο ενταφιασμός του άτυχου 31χρονου θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

3ημερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία με το θάνατο του 31χρονου

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου: «Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν».

Δείτε επίσης: «Δεν ήθελα να προκαλέσω βλάβη...» - Η απολογία του 18χρονου από τα επεισόδια στο Ρέντη

Μάλιστα, ο θάνατος του 31χρονου αστυνομικού πρόκειται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθώς το κατηγορητήριο πρόκειται να αλλάξει, αφού δεν πρόκειται πια για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά για ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Τις επόμενες μέρες ο 18χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση, αναμένεται να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για ανθρωποκτονία.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείο

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».