Βέροια: «Μου λέει "Δεν είναι τίποτα, είναι βρικόλακας, αν του βάλεις αίμα θα συνέλθει"» - Ανατριχιάζει ο γείτονας που βρήκε την 37χρονη με το νεκρό μωρό στα χέρια

«Ήταν δυο φορές παντρεμένη και χωρισμένη. Το έξι μηνών αγοράκι ήταν από...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Omar Lopez / Unsplash
Omar Lopez / Unsplash

Ο στραγγαλισμός του βρέφους από τη μητέρα του στη Βέροια είναι μία από τις υποθέσεις που έχουν προκαλέσει τεράστιο σοκ στην ελληνική κοινωνία, μαζί με την δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη από τον σύντροφό της (δείτε εδώ βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές της και την απολογία του 34χρονου φίλου του δράστη).

Στην εκπομπή του MEGA, Live News, νέες μαρτυρίες ήρθαν στο φως από συγγενικά της πρόσωπα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η 37χρονη μητέρα λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 10/1 πέρασε το κατώφλι του ανακριτή, παίρνοντας τελικά νέα προθεσμία για την απολογία της.

Οι ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τον στραγγαλισμό του βρέφους από τη μητέρα του στη Βέροια

Ο γείτονας που μένει στον πρώτο όροφο και κατέβηκε στην αυλή της πολυκατοικίας για να δει τι συνέβαινε μετά τα ουρλιαχτά που άκουγε, περιέγραψε αναλυτικά όσα είδε: «Κατέβηκα και βλέπω να κρατάει το μωρό αγκαλιά ξυπόλυτη, σε έξαλλη κατάσταση. Η αδελφή της ούρλιαζε στο απέναντι μπαλκόνι. Πλησιάζω να δω και τα μάγουλα του μωρού είχαν αίμα. Τα χείλη ήταν μελανιασμένα, βάζω δάχτυλα στο λαιμό να δω αν είναι ζωντανό. Το βλέμμα της ήταν απλανές και μου λέει "Δεν είναι τίποτα. Είναι βρικόλακας. Αν του βάλεις αίμα θα συνέλθει"».

Και συνέχισε: «Έδωσα μάχη για να το πάρω από πάνω της. Δεν το άφηνε και το τραβούσα από τη φόρμα. Αμέσως έρχεται ο παππούς με την μαμά της. Δεν μας έδινε το παιδί με τίποτα. Τελικά, κατάφερα εγώ να πάρω το παιδί. Το δίνω στη γιαγιά και μετά με τον παππού το πήγαν στο νοσοκομείο».

Οι άλλες δύο κόρες της γυναίκας, ηλικίας 6 και 7 ετών, βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, κλαίγοντας και ζητώντας βοήθεια, μέχρι που πήγαν απέναντι στο σπίτι της θείας τους.

«Το βρέφος 6 μηνών προσήλθε άσφυγμο, απνοϊκό, με μυδρίαση και ψυχρά άκρα. Παρουσίασε αίμα στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς όμως κακώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου της Βέροιας

Συγγενής της 37χρονης δήλωσε: «Είχε νοσηλευτεί και σε κλινική. Εδώ έχει γεννηθεί στο Μακροχώρι. Καλή οικογένεια, καλοί άνθρωποι. Χρόνια δηλαδή που τους ξέρω δεν είχαμε κάποιο θέμα. Δεν έδωσαν ποτέ δικαίωμα», ενώ αναφέρεται πως δημοσίευε στα social media φωτογραφίες και οικογενειακές στιγμές χωρίς τίποτα να δείχνει ότι θα ακολουθούσε το φρικιαστικό αυτό έγκλημα.

«Δηλαδή σας λέω μου είπαν ότι νοσηλεύτηκε και δεν το πίστευα, λέω αποκλείεται. Δεν έδειχνε ότι έχει προβλήματα ψυχολογικά. Πολύ καλή κοπέλα. Ήσυχη. Με το μωράκι αυτό την είχα δει με το καροτσάκι κανά δυο φορές που πέρασε. Ήταν δυο φορές παντρεμένη και χωρισμένη. Το έξι μηνών αγοράκι ήταν από τον δεύτερο γάμο», ανέφερε στη συνέχεια συγγενής της.

Οι κόρες της προέρχονται από τον πρώτο της γάμο, με τον τότε σύζυγό της να είναι και εκείνος που παρατήρησε τα πρώτα σημάδια της ψυχικής της κατάστασης, ενώ το αγοράκι που στραγγάλισε το απέκτησε από τον δεύτερο γάμο της, ο οποίος έληξε άδοξα, με μηνύσεις και από τις δύο πλευρές, χωρίς να υπάρχει επαφή με τον πρώην σύζυγό της από το 2023.

Δείτε επίσης: Μαθήτρια στην τάξη που αποδεκατίστηκε στα Τέμπη το 2003 η 37χρονη που σκότωσε το μωρό της - «Το έκανε ο έξω από εδώ», φώναζε