Τραγωδία Τέμπη: Ξέσπασε ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών - «Δεν έφερα δυο παιδιά στην κοινωνία για να μου τα δολοφονήσουν»

«Εκείνη τη μέρα ήμουν τόσο ήρεμος που δε μου περνούσε από το μυαλό ότι σε δύο ώρες θα τελείωνε η ζωή μου...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: Ξέσπασε ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών - «Δεν έφερα δυο παιδιά στην κοινωνία για να μου τα δολοφονήσουν»

Με αφορμή τον ένα χρόνο που πέρασε από την ημέρα που τα δύο τρένα συγκρούστηκαν στα Τέμπη στερώντας τη ζωή σε 57 αθώες ψυχές, πολλοί από τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και των επιζώντων μίλησαν σε διάφορες εκπομπές, εκφράζοντας την οργή τους για την δικαιοσύνη που ακόμα δεν έχει αποδοθεί, αλλά και τον πόνο για τις απώλειές τους που δεν πρόκειται να φύγει.

Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών, της Θώμης και της Χρύσας Πλακιά, και θείος της ξαδέρφης τους, Αναστασίας, που πολλοί θυμούνται για την ιδιαίτερη ιστορία τους, μίλησε στην εκπομπή του ALPHA, T-Live, και αποκάλυψε την συμβουλή που τους είχε δώσει πριν συμβεί το μοιραίο δυστύχημα.

Η εξομολόγηση του πατέρα των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη

«Πέρασε ένας χρόνος και είναι σαν να μην πέρασε μία ημέρα! Βλέπετε έναν πατέρα που έχει χάσει τρία παιδιά κι όμως είναι όρθιος, γιατί ο πόνος ο δικός μου δεν γίνεται δάκρυα. Δεν γίνεται κόμπος στον λαιμό όπως το βλέπετε εσείς που με αντικρίζετε. Γίνεται οργή μίσος και θυμός. Ήταν τόσο άδικο… Μα τόσο άδικο!», είπε αρχικά ο κ. Πλακιάς.

Για την ημέρα του δυστυχήματος, σημείωσε: «Ήταν το τριήμερο των Αποκριών στην περιοχή μας. Πήγαν την Τρίτη το απόγευμα να πάρουν το τρένο των 20:40 από Καλαμπάκα. Λόγω φόρτου μετακινήσεων δεν μπορούσαν να βρουν θέση με το λεωφορείο. Φεύγοντας, όπως κάθε γονιός, τους είπα να στρωθούν στα μαθήματά τους, να διαβάσουν και να αφήσουν τα τριήμερα. Με το τρένο ταξίδευαν, αλλά όχι πολύ συχνά. Συνήθως προτιμούσαν το λεωφορείο. Φοβόμουν περισσότερο το λεωφορείο από το τρένο. Ποτέ δεν θα πήγαινα τα παιδιά μου με το αμάξι στη Θεσσαλονίκη, ποτέ δεν θα άφηνα τη γυναίκα μου να τα πάει, γιατί φοβόμουν. Εκείνη τη μέρα ήμουν τόσο ήρεμος που δε μου περνούσε από το μυαλό ότι σε δύο ώρες θα άλλαζε η ζωή μου, ότι θα τελειώσει η ζωή μου… Και όλα αυτά για πέντε δευτερόλεπτα».

«Δικαίωση για εμένα δεν θα υπάρξει. Με την έννοια που τη ξέρω. Δικαίωση θα ήταν να πάω σπίτι μου και να βρω τα παιδιά μου. Το κάνουμε αυτό για να δείξουμε ότι πρόκειται για δολοφονία. Δεν έφερα δυο παιδιά στην κοινωνία για να μου τα δολοφονήσουν», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Δείτε επίσης: Ανατριχιαστικό βίντεο δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση του τρένου - «Είμαστε από κάτω βοήθεια! Βοήθεια!»

«Σχετικά με τα δικαστήρια, ο ανακριτής με την εισαγγελέα Λαρίσης έχουν ξεκινήσει έναν τιτάνιο αγώνα κι ευελπιστούμε να μη σταματήσει στους 32 το κατηγορητήριο. Ας ξεκινήσουμε αργότερα τα δικαστήρια, είναι σημαντικό αυτό που σας λέω, αν είναι να καθίσουν στο σκαμνί 132. Θα προτιμούσα να ξεκινήσουν τα δικαστήρια του χρόνου την Άνοιξη και να καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι πρέπει» πρόσθεσε επίση