Τέμπη: Ξεσπά ο πατέρας του Γεράσιμου που είναι 14 μήνες σε κώμα - «Εννέα λεπτά πριν από την αναχώρηση του τρένου...»

Η κατάσταση του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τέμπη: Ξεσπά ο πατέρας του Γεράσιμου που είναι 14 μήνες σε κώμα - «Εννέα λεπτά πριν από την αναχώρηση του τρένου...»

Ο Γεράσιμος Γεωργιάδης είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 που συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, με αποτέλεσμα 59 άνθρωπο να χάσουν την ζωή τους, με τους επιβαίνοντες τους πρώτου βαγονιού να καίγονται ζωντανοί.

Ο Γεράσιμος λοιπόν, έζησε επειδή εκτοξεύθηκε από το παράθυρο. Σήμερα, 14 μήνες μετά βρίσκεται ακόμα σε κώμα με την οικογένεια του να προσεύχεται για ένα θαύμα.

Το ξέσπασμα του πατέρα του Γεράσιμου

«Εννέα λεπτά πριν από την αναχώρηση του τρένου ο Γεράσιμος έπαιζε στο πιάνο ένα τραγούδι και εκείνη την ώρα έλεγα να βάλω ρούχα να τον πάω Θεσσαλονίκη ή να βάλω μία φόρμα και να τον πάω στο τρένο. Νομίζοντας ότι τον στέλνω με ένα ασφαλές μέσο στον προορισμό του επέλεξα το δεύτερο. Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ αυτό. Λάθος μου που τον άφησα να πάει με το τρένο. Το τρένο το προλάβαμε για δέκα δευτερόλεπτα. Αν γνωρίζαμε ότι τα τρένα ήταν επικίνδυνα, τα παιδιά μας δεν θα ταξίδευαν», είπε ο πατέρας του Γεράσιμου, Διονύσης Γεωργιάδης.

Δείτε επίσης: Η Ευδοκία Τσαγκλή που επέζησε από το μοιραίο τρένο δηλώνει: «Ξεδιάντροπη διαδικασία, εξευτελιστικό και επώδυνο να τη βλέπεις»

Οι συγγενείς τον θυμάτων δίνουν μάχη για δικαίωση

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μίλησε την Δευτέρα 18/3, η πρόεδρος του συλλόγου των θυμάτων στα Τέμπη, Μαρία Καρυστιανού. Η μητέρα του ενός από τα 57 θύματα προσήλθε στην Ευρωβουλή με το ψήφισμα το οποίο υπέγραψαν 1.350.000 άνθρωποι, το οποίο ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας για πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος.

«Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας, φέροντας το πολύ μεγάλο βάρος, μίας τεράστιας ευθύνης που εύχομαι να μη χρειαστεί κανείς να αναλάβει ξανά μέσα από τόσο τραγικές συνθήκες. Έχω ευθύνη γιατί δεν μιλώ μόνο ως μάνα που έχασε το παιδί της και ως εκπρόσωπος οικογενειών των θυμάτων.

Δείτε επίσης: "Τσακίζει" κόκκαλα η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού έναν χρόνο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη: «Θα δικαιωθείς κόρη μου...»

Έχω ευθύνη γιατί η φωνή μας γιγαντώθηκε και έσμιξε με τη φωνή 1.350.000 πολιτών που έχουν συνυπογράψει το δίκαιο αίτημά μας και από τούτο το βήμα τους ευχαριστώ για την τόσο συγκινητική τους συμπαράσταση. Και όλους τους Έλληνες, που η ψυχή τους είναι σήμερα εδώ μαζί μας...

Αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ είναι μια αλληλουχία κάκιστων χειρισμών μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης που προσβάλλει την μνήμη των νεκρών μας. Σήμερα μας έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στη Ελλάδα σε σχέση με την ορθή λειτουργία των θεσμών. Άνθρωποι απλοί, καλοπροαίρετοι και νομοταγείς δεν επιτρέπουμε να νομιμοποιείται η ατημωρησία...», τόνισε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.