Σκηνές τρόμου στη Σλοβακία: Πυροβόλησαν τον Πρωθυπουργό της χώρας (Βίντεο)

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Φόβος και τρόμος σκορπίστηκαν στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, περίπου 180 χιλιόμετρα έξω από την Μπρατισλάβα, το μεσημέρι της Τετάρτης 15/5, καθώς πραγματοποιήθηκε απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρομπέρτ Φίτσο.

Λίγο πριν ξεκινήσει μια προγραμματισμένη συνεδρίαση της σλοβακικής κυβέρνησης, έξω από το «Σπίτι του Πολιτισμού», την ώρα που ο ίδιος χαιρετούσε τους υποστηρικτές του στον δρόμο, ένας άνδρας εμφανίστηκε ξαφνικά και ξεκίνησε να πυροβολεί.

Δείτε επίσης: Εικόνες φρίκης στη Μόσχα! Μακελειό σε συναυλία με τουλάχιστον 60 νεκρούς: Τι συνέβη

Βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο Πρωθυπουργός τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης συνελήφθη. Οι κινήσεις της αστυνομίας ήταν γρήγορες. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται οι άντρες της ασφάλειας του Ρόμπερτ Φίτσο στην προσπάθειά τους να τον απομακρύνουν από τον τόπο της επίθεσης.

Δείτε επίσης: Μακελειό σε πανεπιστήμιο στην Πράγα: 11 νεκροί και 30 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς - Ανατριχιάζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τον δράστη

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, μόλις ενημερώθηκε για το τρομακτικό γεγονός, έστειλε το μήνυμά του μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Είμαι σοκαρισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση», έγραψε χαρακτηριστικά.