5 δραστηριότητες για να κάνεις με τα παιδιά σου

Ποιοτικός ελεύθερος χρόνος με την οικογένεια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Αν θέλεις ο ελεύθερος χρόνος του παιδιού σου να είναι εκπαιδευτικός και δημιουργικός ταυτόχρονα, δεν έχεις παρά να τσεκάρεις τις προτάσεις μας και να του δώσεις κίνητρα να κάνετε μαζί τον... κόσμο του καλύτερο! Οι στιγμές με την οικογένεια είναι υπερπολύτιμες, οπότε καλά θα κάνεις να δώσεις βάση στον χρόνο που αφιερώνεις στα παιδιά σου, αφού έχουν ανάγκη τη δική σου παρουσία δίπλα τους αλλά και να κάνετε πράγματα μαζί.

Έτσι μέσα από μια πληθώρα δραστηριοτήτων εκτός σπιτιού, τσέκαρε πού μπορείς να τα πας για να περάσετε καλά και να κερδίσετε με ποιοτικό τρόπο όλο τον ελεύθερο χρόνο σας. Και μην ξεχνατε πόσο σημαντικό είναι να μειώσετε το άγχος του παιδιού από το σχολείο!

Δραστηριότητες με τα παιδιά σου

Ανακάλυψε τον κόσμο της Ειδικής Αγωγής

Θέλεις συµβουλές αλλά και µια ολοκληρωµένη διεπιστηµονική προσέγγιση για την αντιµετώπιση των δυσκολιών που έχει το παιδί σου; Χρειάζεσαι Ειδική Διαπαιδαγώγηση, Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία ή Ψυχολογική Υποστήριξη; Ανακάλυψε τον κόσµο της Ειδικής Αγωγής µέσα από το γραφείο «Μy Gramm» της Ειδικής Παιδαγωγού MSc, Med Παπαναστασίου Μαριαλένας, που εφαρµόζει προσαρµοσµένη πολυαισθητηριακή προσέγγιση, για την ανάπτυξη και την ενίσχυση παιδιών µε αυτισµό, µαθησιακές δυσκολίες και προβλήµατα λόγου.

my gramm

Με εξειδικευµένους και πιστοποιηµένους εκπαιδευτές Bricks for Autism, Γνωσιακού Συµπεριφορικού Δράµατος, MAKATON, Τεστ ανίχνευσης µαθησιακών δυσκολιών και µαθησιακού τύπου ARISTON αλλά και τεστ προσαρµοσµένα στις ανάγκες του κάθε παιδιού, δηµιουργείται ένα υπέροχο περιβάλλον που προάγει τη µάθηση και την αυτοπεποίθηση. Κλείσε το ραντεβού σου στα τηλέφωνα 210-2833943 / 6906262402 ή µπες στο mygramm.gr για να µάθεις πώς µε την ειδική της προσέγγιση θα κάνει τη διαφορά στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

«Πάρτε το μωρό σας και πηγαίντε παντού, ο κόσμος πρέπει να το σεβαστεί» - Η Ιωάννα Τούνη διδάσκει τις μαμάδες

Γίνε αγρότης!

φάρμα ζώων

Από τη Νέα Μάκρη ανεβαίνοντας την Πεντέλη προς τον Διόνυσο θα συναντήσεις ένα αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας, όπου μπορεί ο καθένας να νοικιάσει το δικό του κομμάτι γης, να σπέρνει, να καλλιεργεί και να μαζεύει τους καρπούς του. Στη Farma Moo, εκτός από το χωράφι, φιλοξενούνται διάφορα ζώα, που μπορούν να ταΐσουν οι μεγάλοι και τα παιδιά, περνώντας πολλές ευχάριστες στιγμές. Επίσης, παιδική χαρά, κούνιες και αιώρες στα δέντρα, αλλά και μια ταβερνούλα με μαμαδίστικο φαγητό ολοκληρώνουν ιδανικά μια μίνι απόδραση στη φύση για γονείς και παιδιά! (Farmamoo Farmamoo)

Θέλεις να παίξουμε;

playmobil park

Στον παιδότοπο PLAYMOBIL FunPark στην Κηφισιά η διασκέδαση συναντά τη ζωηρή φαντασία των παιδιών, που μέσα από το παιχνίδι θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους PLAYMOBIL. Παλάτια, πειρατικά καράβια, ιππότες, πριγκίπισσες και δεκάδες ακόμα αγαπημένα θέματα των παιδιών, ξετυλίγονται μπροστά τους στον συναρπαστικό κόσμο της PLAYMOBIL. (Playmobil-funpark.gr)

Πολιτιστικό στέκι

πολυχώρο άγκυρα

Ο Πολυχώρος ΑΓΚΥΡΑ είναι ένα στέκι πολιτισμού στο κέντρο της Aθήνας, με κύριο στόχο την ενεργό παρέμβασή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Στο ισόγειο θα βρεις όλα τα βιβλία των εκδόσεων ΑΓΚΥΡΑ και στο υπόγειο τα παιδιά θα διαλέξουν τα αγαπημένα τους, ενώ κάθε Σάββατο μπορούν να παρακολουθούν μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές αφηγήσεις και παραστάσεις. Στο καφενείο της αυλής οι μεγάλοι θα απολαύσουν τον καφέ τους και στην αίθουσα ΛEΞEIΣ & NOTEΣ θα δοκιμάσουν κοκτέιλ, νόστιμες γεύσεις αλλά και ολόφρεσκα γλυκά. (Πολυχώρος Άγκυρα, Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη)

Γονείς προσοχή! Αυτές είναι οι 3+1 φράσεις που δεν πρέπει να ξεχνάτε να λέτε στα παιδιά σας!

Kids cooking club

kids cooking

Θέλεις να εξοικειωθούν τα παιδιά σου με την κουζίνα; Να σε βοηθάνε όταν μαγειρεύεις; Να αναπτύξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες και να γίνουν οι μελλοντικοί σεφ; Αν ναι, τότε δεν έχεις παρά να μπεις στο kidscookingclub και να μάθεις όλα τα προγράμματα και τα τμήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για τα βλαστάρια σου, που θα ενθουσιαστούν με τον χώρο, τα μαθήματα και τις μαγειρικές... μονομαχίες στην κουζίνα.