O Οίκος Louis Vuitton ανοίγει το πρώτο του ξενοδοχείο στο Παρίσι

Ένα πολυτελές project... πολλών αστέρων

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@louisvuitton
instagram@louisvuitton

Το πρώτο του ξενοδοχείο ανοίγει ο Οίκος Louis Vuitton στη Λεωφόρο 103 des Champs-Élysées στο Παρίσι και μπαίνει με αξιώσεις στη λίστα με τα πολυτελή brands ανά τον κόσμο που έχουν στην ιδιοκτησία τους πολλών αστέρων ξενοδοχεία, ανάμεσά τους οι Bulgari, Armani, Versace.

Mε έμφαση στην grande (φυσικά) διακόσμηση και στα υψηλής αισθητικής αντικείμενα, το ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε ένα παραδοσιακό κτήριο συνολικής επιφάνειας 22.000 τ.μ., που τώρα είναι καλυμμένο με μια προσωρινή εγκατάσταση που θυμίζει (τι άλλο!) τα πολυτελή αξεσουάρ του Οίκου μόδας.

O Balenciaga... ξαναχτύπησε! Το νέο απίθανο ρούχο που έφαγε πολύ "κράξιμο" αλλά είναι sold-out!

Μια υπερμεγέθη εκδοχή της εμβληματικής βαλίτσας Louis Vuitton με το αναγνωρίσιμο μονόγραμμα δημιουργεί την εντύπωση ότι όλη η κατασκευή και διακόσμηση του ξενοδοχείου θα κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο, έτσι ώστε το τελικό κτήριο να θυμίζει εξωτερικά το εν λόγω αντικείμενο: “Αυτή η προσωρινή πρόσοψη αντλεί άμεση έμπνευση από τα κλασικά μπαούλα, που κάποτε χρησιμοποιούσαν οι εξερευνητές”, αναφέρει ο Οίκος μόδας.

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για τα εγκαίνια του ξενοδοχείου, η ανακαίνιση του παραδοσιακού κτηρίου είναι σε εξέλιξη, με τα αποκλυπτήρια να αναμένονται το 2026.

Ένα κτήριο με μεγάλη ιστορία

Μια επιστροφή στις γαλλικές ρίζες της μάρκας (και όχι μόνο), η επιλογή του Παρισιού για τη δημιουργία του LVMH ξενοδοχείου αντιπροσωπεύει επίσης μια στρατηγική στροφή για τον Όμιλο LVMH, που συνήθιζε να δοκιμάζει τις επενδυτικές ιδέες του στην Ασία, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Είναι επίσης μια επιστροφή στις ρίζες και για το κτήριο, που ήταν ξενοδοχείο όταν άνοιξε το 1898. Εδώ, μάλιστα, η κατάσκοπος Μάτα Χάρι συνελήφθη στο δωμάτιό της. Το 1919, ιδρύθηκε μια τράπεζα, προτού η Βέρμαχτ καταλάβει τις εγκαταστάσεις υπό τη ναζιστική Κατοχή, ενώ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η τράπεζα HSBC δημιούργησε στο σημείο αυτό την έδρα της.