Πώς να ντυθείς στο κρύο; 5 winter looks χωρίς να θυσιάσεις το στυλ σου

Τα πιο στυλάτα outfits ταιριάζουν στον χειμώνα!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Mπορεί φέτος το κρύο να άργησε για τα καλά να μας επισκεφθεί, ωστόσο μην ξεχνάς ότι ο καιρός είναι απρόβλεπτος και μπορεί ξαφνικά να αλλάξει. Θυμήσου τα χιόνια στην πόλη και ίσως τα περιμένεις και φέτος πώς και πώς, ενώ με τα Χριστούγεννα να είναι προ των πυλών όλο και θα κάνεις μια χειμερινή απόδραση σε κάποιον... ορεινό προορισμό.

Οπότε καλά θα κάνεις να είσαι προετοιμασμένη στυλιστικά για τις εξόδους σου στους χιονισμένους δρόμους, φορώντας στυλάτα looks με έμπνευση από το street style. Γιατί η λύση δεν βρίσκεται φυσικά σε μια φόρμα σκι ούτε μόνο στις ski boots, αλλά σε αυτή τη μοναδική ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να προστατευτούμε από το κρύο χωρίς να εγκαταλείψουμε τις τάσεις της μόδας, κοινώς χωρίς να χάσουμε το στυλ μας.

5 stylish looks για να φορέσεις τον χειμώνα

#1 Μοδάτο layering

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PIA (@pia.iva)

Εάν θυμάσαι τη μαμά σου που σε έντυνε σαν... κρεμμύδι στο κρύο, ε τότε είσαι σε καλό δρόμο. Το πρώτο ρούχο πρέπει να εφαρμόζει στο σώμα, κατά προτίμηση ένα κορμάκι ή ένα στενό μπλουζάκι, το δεύτερο είναι ένα oversized πουκάμισο, που θα φτάνει μέχρι τους γοφούς, κι από πάνω θα βάλεις το αγαπημένο σου χοντρό πανωφόρι - μπουφάν, γούνα, σακάκι, παλτό, ό,τι εσύ αγαπάς (δες τα must-have μαύρα πανωφόρια της σεζόν κάτω από 50 ευρώ).

#2 Βάλε χρώμα

Όπως συμβαίνει και στις πίστες του σκι, το χρώμα είναι πάντα μια καλή ιδέα όταν χιονίζει: Σου φτιάχνει τη διάθεση και, κυρίως, τραβά την προσοχή μέσα σε μια δυνατή χιονόπτωση. Μπορείς να δοκιμάσεις πανωφόρια ή πλεκτά στις αποχρώσεις του κόκκινου -από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν- ή ένα μακρύ μάλλινο πολύχρωμο κασκόλ, που θα μπορείς μπορείς να σηκώσεις και πάνω από το κεφάλι σου αν δεν θέλεις να βραχούν τα μαλλιά σου, αλλά και ένα πλεκτό σκουφάκι.

#3 Καπέλο ή κουκούλα;

Το καπέλο του μπέιζμπολ ή ένα jockey είναι η λύση της τελευταίας στιγμής, αλλά η χειμερινή τάση, που δεν θα κάνουμε πλέον χωρίς αυτήν, αφού ανακαλύψουμε την άνεσή της, είναι μια κουκούλα είτε ενσωματωμένη στο φούτερ ή στο πουλόβερ μας είτε αυτόνομη σαν σκουφί, γνωστή και ως balaclava.

Δείτε επίσης: Tαξίδι στην Αράχωβα - Τα 5 outfits που πρέπει να φορέσεις

Προστατεύει το κεφάλι, τα αυτιά και τον λαιμό ταυτόχρονα. Φυσικά δεν είναι το μόνο αξεσουάρ που χρειάζεται για να βγεις έξω όταν χιονίζει: Θα χρειαστείς επίσης ένα ωραίο ζευγάρι χοντρά γάντια (δερμάτινα ή αδιάβροχα με γούνινο εσωτερικό) και ένα μακρύ κασκόλ, για να προστατέψεις τον λαιμό σου από τις χαμηλές θερμοκρασίες όταν περπατάς.

#4 Το teddy παλτό


Θα σε κρατήσει ζεστή όλη μέρα και βρίσκεται φέτος μέσα στη λίστα με τα πιο trendy πανωφόρια. Εάν είναι πολύ ανοιχτό, φόρεσε από μέσα ένα τζάκετ με ζεστή επένδυση. Θα βάλεις τα χέρια σου στις τσέπες για έξτρα προστασία και δύσκολα θα το αποχωριστείς όλο τον χειμώνα.

Δείτε επίσης: 10 τρόποι για να γίνεις πιο στυλάτη τη νέα χρονιά

#5 Αρβυλάκια με ενισχυμένη σόλα

Η τελευταία συμβουλή για το πώς θα ντυθείς όταν χιονίζει στην πόλη αφορά στην επιλογή παπουτσιών, που σίγουρα πρέπει να είναι αδιάβροχα αλλά πάνω από όλα αντιολισθητικά. Όχι στις γόβες και στις λείες σόλες: Αντίθετα, μπορείς να ολοκληρώσεις τα χειμερινά σου outfits με αρβυλάκια με χοντρή σόλα σε όποιο στυλ σου αρέσει περισσότερο και ταιριάζει με το σύνολό σου.