Royal Style: Ντύσου σαν βασίλισσα!

Πάρε ιδέες από τις εμφανίσεις των πρώτων κυριών

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Royal Style: Ντύσου σαν βασίλισσα!

Είναι στυλάτες και πανέμορφες – στην προσωπική τους ζωή αλλά και στο κόκκινο χαλί! Βασίλισσες, δούκισσες και πριγκίπισσες ανά τον κόσμο επιλέγουν elegant σύνολα και δίνουν μαθήματα κομψότητας στις... απλές θνητές, μέσα από casual αλλά και haute couture looks, που κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Και κάπως έτσι το royal style γίνεται σύμβολο μόδας, που “κοπιάρεται” με πάθος, αφού είναι ξεκάθαρο πως για να φαίνεσαι “βασιλικός” δεν χρειάζεται να καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια. Αρκεί να έχεις έμφυτη αίσθηση του στυλ και την ικανότητα να κάνεις τα σύνολά σου να φαίνονται... αυτοκρατορικά, χωρίς να είναι πολυτελή. Πώς θα το πετύχεις;

Δες τις πιο chic εστεμμένες και απλώς κάνε το... ίδιο με κομμάτια που ήδη έχεις στην ντουλάπα σου

Kate Middleton

Royal Style: Ντύσου σαν βασίλισσα!

Γνωστή για την κομψότητά της στα πέρατα του κόσμου, αφού κάθε της εμφάνιση λαμβάνει τα πιο θετικά σχόλια από τους ειδικούς (και μη) της μόδας. Αδύνατη και γυμνασμένη, η Kate αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού για το στυλ της και γενικότερα για το καλό της γούστο. Μάλιστα, έχει συμπεριληφθεί σε πολυάριθμες λίστες εφημερίδων και περιοδικών με τις πιο καλοντυμένες. Βασικά χαρακτηριστικά της; Η εκλεπτυσμένη αισθητική της, η ισορροπία ανάμεσα στο προσωπικό στυλ και το βασιλικό πρωτόκολλο, “ανακυκλώνοντας” τα αγαπημένα της ρούχα με τον πιο έξυπνο τρόπο. Από κοστούμια, midi φορέματα και επιβλητικά coat dresses διάσημων οίκων όπως Alexander McQueen, Jenny Packham και Emilia Wickstead μέχρι πιο casual looks (με jean και πουλόβερ) είναι πάντοτε κομψή και αριστοκρατική χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Πριγκίπισσα της Ουαλίας

Γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1982 και σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σκοτίας όπου γνώρισε τον σύζυγό της, διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, Ουίλιαμ, πρίγκιπα της Ουαλίας (από το 2011). Είναι μητέρα 3 παιδιών, των πρίγκιπα Τζορτζ της Ουαλίας (Τζορτζ Αλεξάντερ Λούις, 22 Ιουλίου 2013), πριγκίπισσας Σάρλοτ της Ουαλίας (Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα, 2 Μαΐου 2015) και πρίγκιπα Λούις της Ουαλίας (Λούις Άρθουρ Τσαρλς, 23 Απριλίου 2018).

Meghan Markle

Royal Style: Ντύσου σαν βασίλισσα!

Βρέθηκε πρώτη στη λίστα ως η ''Most Powerful Dresser'' παγκοσμίως το 2019, αποτελώντας από τότε και επίσημα την celebrity με το πιο επιδραστικό στυλ παγκοσμίως. Μάλιστα, είναι άξιο αναφοράς ότι πολλά κομμάτια που επιλέγει γίνονται sold-out σε λιγότερο από 24 ώρες. Λάτρης της κομψής, μινιμαλιστικής μόδας από την εποχή της ως ηθοποιός, ορισμένα στοιχεία της γκαρνταρόμπας της έχουν παραμείνει σταθερά, όπως οι μονοχρωμίες, τα ντελικάτα κοσμήματα, τα statement ρούχα αλλά και οι χειροποίητες τσάντες. Brandon Maxwell, Ralph Lauren, Dior, Givenchy, Max Mara και Emilia Wickstead είναι οι πολυτελείς επιλογές της, με το κόστος της γκαρνταρόμπας της να πλησιάζει το μισό εκατομμύριο λίρες (περί τις 442.000 ευρώ), πέντε φορές πιο ακριβό από άλλες γυναίκες βασιλικής οικογένειας στην Ευρώπη σύμφωνα με την Huffington Post.

Δούκισσα του Σάσεξ

Γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες, ενώ ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με την υποκριτική. Το 2018 παντρεύτηκε με τον Δούκα του Σάσεξ, Χάρι, και έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, στις 6 Μαΐου 2019, ενώ στις 4 Ιουνίου 2021 απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους, τη Λίλιμπετ "Λίλη" Νταϊάνα Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ.

Letizia

Royal Style: Ντύσου σαν βασίλισσα!

Μέσα από τις δημόσιες εμφανίσεις της παραδίδει μαθήματα στυλ και κομψότητας. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν δημιουργίες του Ισπανού σχεδιαστή Felipe Varela αλλά και του Giorgio Armani, Hugo Boss και Carolina Herrera, με “ατού” τούς συνδυασμούς κομματιών από διάσημους Οίκους με πιο προσιτές δημιουργίες. Φορέματα με αέρινα υφάσματα, wrap dresses, τετράγωνα ντεκολτέ, βολάν, εντυπωσιακά μοτίβα αλλά και μονοχρωμίες βρίσκονται στο στυλιστικό της πρόγραμμα με ένα κοινό στοιχείο να τα χαρακτηρίζει: Τη στενή μέση, αναδεικνύοντας έτσι τις αναλογίες της και απογειώνοντας τη θηλυκότητά της. H ίδια, μάλιστα, δεν διστάζει να φορέσει ξανά και ξανά (ακόμα και σε επίσημες εμφανίσεις της) ένα αγαπημένο της φόρεμα, κάτι που δεν συμβαίνει συνήθως όταν μιλάμε για μέλη βασιλικής οικογένειας, διατηρώντας χαμηλό προφίλ και στο στυλιστικό κομμάτι – πέρα από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της.

Βασίλισσα της Ισπανίας

Η Letizia Ortiz Rocasolano, γεννημένη στις 15 Σεπτεμβρίου 1972, είναι σύζυγος του βασιλιά Φιλίππου ΣΤ΄ από το 2004 και μητέρα της Leonor και της Sofia, που γεννήθηκαν το 2005 και το 2007 αντίστοιχα. Διαζευγμένη από τον πρώτο της σύζυγο το 1999, εργαζόταν ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων στο CNN για αρκετά χρόνια.

Charlene

Royal Style: Ντύσου σαν βασίλισσα!

Αδιαμφισβήτητα η πιο λαμπερή “πρωταγωνίστρια” του στυλ όπου κι αν δώσει το “παρών”, είτε τη δούμε με extravagante τουαλέτες είτε με casual looks. Ψηλή, γυμνασμένη και κούκλα, η Charlene θα μπορούσε να είναι και μοντέλο σε διεθνείς πασαρέλες – έτσι ακριβώς μοιάζει στις εξόδους της. Η ίδια αγαπά τα chic κοστούμια, που συνδυάζει με πλατύγυρα καπέλα (από την πολυτελή μάρκα Stephen Jones, ενός Βρετανού designer που έχει δημιουργήσει καπέλα για πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας Νταϊάνα), αλλά και τα minimal μάξι παλτό Akris (αγαπημένο της brand), που στολίζει με διαμαντένια κοσμήματα. Τα χρώματά της της είναι το αγνό λευκό αλλά και το βαθύ μπλε, που τη φέρνουν πιο κοντά στη θάλασσα (και στο κολύμπι) που λατρεύει.

Πριγκίπισσα του Μονακό

Γεννήθηκε στη Νότια Αφρική το 1978 και είναι σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό από το 2011, ενώ το 2014 έφερε στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά τους, Gabriella και Jacques. Η ίδια υπήρξε πρωταθλήτρια της κολύμβησης, με πολλές επιτυχίες και μετάλλια στο ενεργητικό της.

Βεατρίκη

Royal Style: Ντύσου σαν βασίλισσα!

Με το πέρασμα των χρόνων το στυλ της έχει εξελιχθεί προς το καλύτερο και πλέον η ντουλάπα της περιέχει stylish και κομψά κομμάτια. Τα floral φορέματα έχουν την τιμητική τους στις επίσημες εμφανίσεις της, με έμφαση στα πολλά βολάν και στις λεπτομέρειες δαντέλας, ενώ το “βαρύ” βελούδο τη συνοδεύει συνήθως στις βραδινές εξόδους της. Τα φωτεινά μεσάτα παλτό είναι η Νο1 επιλογή της για να παρακολουθήσει τις ιπποδρομίες στο περίφημο Άσκοτ, με το baby blue χρώμα να είναι πρώτο στη λίστα της. Φετίχ της, τα μικρά πλουμιστά καπέλα σε διάφορες αποχρώσεις, με φτερά και ιδιαίτερους φιόγκους, αφήνοντας πίσω της τα (κακόγουστα) πλατύγυρα που φορούσε στο παρελθόν.

Πριγκίπισσα της Υόρκης

Είναι το πρώτο παιδί του Πρίγκιπα Ανδρέα, Δούκα της Υόρκης, και της Σάρας (Φέργκιουσον), Δούκισσας της Υόρκης, ένατη στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, που γεννήθηκε το 1988. Στις 17 Ιουνίου 2020 παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της επιχειρηματία ιταλικής καταγωγής Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι και στις 18 Σεπτεμβρίου 2021 γεννήθηκε η κόρη του ζεύγους, Ελισάβετ Σιέννα Μαπέλι Μότζι.

Μαρία Ολυμπία

Royal Style: Ντύσου σαν βασίλισσα!

Εξώφυλλο σε δημοφιλή περιοδικά (Vogue, Harper's Bazaar, W, Teen Vogue και Tatler) αλλά και “μούσα” σπουδαίων fashion brands, η όμορφη Maria-Olympia of Greece (όπως υπογράφει) ξέρει από μόδα σχεδόν από τα... γεννοφάσκια της! Η μαμά της, Μαρί Σαντάλ, που υπήρξε από τις πιο πολυφωτογραφημένες κομψές παρουσίες των 90s, φρόντισε γι' αυτό! Έχει περπατήσει στα σόου των Dolce & Gabbana και Isabel Marant και ήταν το κεντρικό πρόσωπο σε καμπάνιες των Louis Vuitton και Dior. Η ίδια αγαπά τα party looks με μικροσκοπικά σορτς και mini φορέματα με shiny υφές, επιλέγοντας Dundas, Gucci, The Attico και Emilia Wickstead, ενώ στην καθημερινότητά της θα τη δεις με jeans, μονόχρωμα tops, sneakers και ρομαντικά πουαντιγέ φορέματα, βάζοντας πάντα στα σύνολά της το απαραίτητο twist με μια statement τσάντα ή με ένα ζευγάρι signature παπούτσια.

Πριγκίπισσα της Δανίας

Είναι το μεγαλύτερο παιδί του Παύλου, τέως διάδοχου της Ελλάδας, και της Μαρί Σαντάλ Μίλλερ και εγγονή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄ και της Άννας-Μαρίας της Δανίας. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1996 και σπούδασε Ιστορία της Τέχνης, θέατρο, φωτογραφία και fashion marketing, ενώ εργάζεται ως μοντέλο και έχει σημαντικές συνεργασίες με πολυτελή brands.

Μαρί Σαντάλ

Royal Style: Ντύσου σαν βασίλισσα!

Έχει φίλους της τους πιο διάσημους σχεδιαστές μόδας, ανάμεσά τους τον Valentino, που τιμά δεόντως... στυλιστικά, ενώ η συνεργασία της με τον Andy Warhol στα 16 της χρόνια έχει χαρακτεί ανεξίτηλα στην μνήμη της. Γεννημένη μέσα στα πλούτη, καθώς ο πατέρας της ήταν ο δισεκατομμυριούχος Ρόμπερτ Μίλερ, που συνέδεσε το όνομά του με τα duty-free, επέλεξε να συνδυάσει το πάθος της για την Τέχνη με τη μεγάλη αγάπη της για τη μόδα. Το 2000 λάνσαρε τη δική της επώνυμη σειρά πολυτελών παιδικών ρούχων, τα οποία πωλούνται σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Ελλάδα, συνεχίζοντας να φοράει και η ίδια μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια διεθνών Οίκων: Dior, Hermes, Gianvito Rossi και Prada έχουν την τιμητική τους στις εμφανίσεις της, που ξεχωρίζουν για το class και την κομψότητά τους.

Πριγκίπισσα της Δανίας

Είναι σύζυγος του Παύλου, γιου του τέως βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου Β', με τον οποίο παντρεύτηκε το 1995 και μαζί έχουν αποκτήσει 5 παιδιά (Μαρία-Ολυμπία, Κωνσταντίνος-Αλέξιος, Αχιλλέας-Ανδρέας, Οδυσσέας-Κίμων, Αριστείδης-Σταύρος). Η ίδια έχει σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης, είναι συγγραφέας, εικονογράφος για παιδιά και σχεδιάστρια ρούχων.

Τατιάνα Μπλάτνικ

Royal Style: Ντύσου σαν βασίλισσα!

Είναι από τις πιο καλοντυμένες και εντυπωσιακές γυναίκες, που διακρίνεται για το ανεπιτήδευτο στυλ της και την ικανότητά της να δείχνει πάντα προσεγμένη σε κάθε της εμφάνιση. Στηρίζει τη φυσική της ομορφιά (βάφεται σχεδόν ελάχιστα) και χωρίς στυλιστικές υπερβολές δημιουργεί κομψούς συνδυασμούς, που χαρίζουν απεριόριστη έμπνευση. Αγαπημένη της σχεδιάστρια είναι η Celia Kritharioti, που ταιριάζει “γάντι” στο έμφυτο class της, ενώ λατρεύει τα tailored-made blazers και φυσικά τα μεταξωτά μαντίλια και τα καφτάνια ελληνικών brands. Σατέν, δαντέλες, διαφάνειες και βελούδινα κομμάτια δεν λείπουν από τις βραδινές επιλογές της, που γίνονται πάντα talk-of-the-town για την υπέροχη κομψότητά τους.

Πριγκίπισσα της Δανίας

Είναι η σύζυγος του πρίγκιπα Νικόλαου, γιου του Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας, τέως Βασιλέων της Ελλάδας, που γεννήθηκε το 1980 στο Καράκας, κόρη του Σλοβένου επιχειρηματία Λάντισλαβ Μπλάτνικ και της Γερμανίδας αριστοκράτισσας Μαρί Μπίερλαϊν. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Δημόσιες Σχέσεις και από το 2010, που παντρεύτηκε, ζει με τον Νικόλαο στην Ελλάδα.

Ράνια

Royal Style: Ντύσου σαν βασίλισσα!

Συνδυάζει την ανατολίτικη αισθητική με τη σύγχρονη κομψότητα και αυτό είναι το συναρπαστικό! “Είδωλο” της μόδας και... εθισμένη στα καλοραμμένα κομμάτια, που απογειώνουν από τη μία την παράδοση της χώρας της και από την άλλη δεν ξεφεύγουν από τη σύγχρονη αισθητική. Μία από τις πιο στυλάτες "γαλαζοαίματες", αγαπά τα καφτάνια, τις κάπες, αλλά και τα κοστούμια, τα σεμιζιέ και τα εφαρμοστά ρούχα και -το κυριότερο- προσαρμόζει ό,τι επιλέγει να φορέσει στο προσωπικό της στυλ. Αγαπημένος της σχεδιαστής, ο Σαουδάραβας Daneh Buahmad, που δημιούργησε το brand Daneh το 2011, ενώ ο “δικός μας” Christos Costarellos αλλά και το ελληνικό brand Zeus+Dione δεν λείπουν από τις all-day στυλιστικές προτιμήσεις της.

Βασίλισσα Ιορδανίας

Σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας από το 1993, μαζί έχουν αποκτήσει 4 παιδιά, τον πρίγκιπα Χουσεΐν, την πριγκίπισσα Ιμάν, την πριγκίπισσα Σάλμα και τον πρίγκιπα Χασέμ. Γεννήθηκε το 1970 στο Κουβέιτ και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο, ενώ μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στη Citibank και στην Apple.