Τατιάνα Μπλάτνικ: Το υπέροχο στυλ μιας πριγκίπισσας

Έμφυτη κομψότητα και minimal επιλογές

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Σε κάθε της εμφάνιση την ακολουθούν επιφωνήματα θαυμασμού. Η Τατιάνα Μπλάτνικ είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο σικάτες γυναίκες, τιμώντας και με το παραπάνω τους κανόνες της μόδας αλλά και το βασιλικό ενδυματολογικό πρωτόκολλο, χωρίς να κάνει και μεγάλη προσπάθεια. Τι σημαίνει αυτό; Η σύζυγος του Νικόλαου Γλίξμπουργκ απογειώνει κάθε look με τη δική της αισθητική, μεταμορφώνοντας και το πιο minimal outfit σε μεγαλοπρεπές. Οπότε το στυλ της είναι άξιο θαυμασμού.

Το chic στυλ μιας πριγκίπισσας

Θα μπορούσες εύκολα να τη χαρακτηρίσεις «βέρα Ελληνίδα», αφού όπου σταθεί κι όπου βρεθεί εξυψώνει την Ελλάδα, περιγράφοντας τις χάρες της – από τα νησιά και τη θάλασσα μέχρι το φαγητό και τη φιλοξενία των κατοίκων. Η Τατιάνα Μπλάτνικ μπορεί να γεννήθηκε στη Βενεζουέλα από μπαμπά επιχειρηματία και μαμά αριστοκράτισσα και να φοίτησε σε ακριβά σχολεία στην Ελβετία, αλλά η απλότητα, η ευγένεια και η έμφυτη κομψότητα είναι στοιχεία που δεν έχασε ποτέ – ούτε ακόμα όταν το 2010 παντρεύτηκε στις Σπέτσες τον πρίγκιπα Νικόλαο Γλίξμπουργκ και αυτόματα έγινε μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

Η Τατιάνα δεν απαρνιέται το «less is more» όσον αφορά στην γκαρνταρόμπα και στο ντύσιμό της. Tα κλασικά σύνολα αλλά και ρούχα υψηλής αισθητικής και haute couture δημιουργίες συνθέτουν την γκαρνταρόμπα της, ακολουθώντας πιστά έναν βασικό κανόνα: Τίποτα δεν... βγάζει μάτι στο πέρασμά της, αφήνοντας τη φυσική της ομορφιά, την έμφυτη κομψότητά της και την uper αισθητική της να ξεχωρίζουν στο τοπίο!

Οι στυλιστικές επιλογές της

Για τις επίσημες εμφανίσεις της, η Τατιάνα προτιμά μάξι φορέματα από σατέν, με έμφαση στις φωτεινές αποχρώσεις και στα bold εμπριμέ, αλλά και staple κομμάτια, που τα απογειώνει στυλιστικά, προσθέτοντας glam πινελιές, statement κοσμήματα (όσο πιο μεγάλα τόσο το καλύτερο) και εντυπωσιακά τσαντάκια. Τα σύνολά της αποτυπώνουν τη σικάτη αισθητική της αλλά και την ικανότητά της να μεταμορφώνει τα απλά κομμάτια σε... πολυτελή!

Η Mary Katrantzou είναι αγαπημένη της σχεδιάστρια, αφού τιμά την Ελλάδα και με το παραπάνω, ακόμα και στυλιστικά.

μπλάτνικ τάση

Ποντάρει στις τάσεις, οπότε ένα κόκκινο φόρεμα δεν λείπει από τις επίσημες εξόδους της. Το πεντικιούρ της, στην ίδια ακριβώς απόχρωση, απογειώνει το σύνολο.

μπλάτνικ φόρεμα

Το αγνό λευκό σε σατέν μάξι φορέματα αποτελεί την καλύτερη πρόταση για ένα elegant look.

μπλάτνικ σπορ

Στην καθημερινότητά της προτιμά άνετα casual κομμάτια, με έμφαση στα distressed τζιν (δες εδώ 5 κομμάτια από το Zara με €15,99) και στα oversized σακάκια, που τη βολεύουν για τις βόλτες της στην πόλη.

Σιλουέτα μοντέλου

Αγαπημένο μέρος στη γειτονιά της είναι το... μανάβικο, όπως λέει, αφού της αρέσει να διαλέγει φρέσκα ζαρζαβατικά και να δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα για εκείνη και τον άντρα της. Έχει αδυναμία κυρίως στις σαλάτες αλλά και στα λαδερά, φροντίζοντας να ακολουθεί το ζευγάρι μια υγιεινή δίαιτα, απόλυτα προσαρμοσμένη στη μεσογειακή διατροφή.

Πιο συγκεκριμένα, η Τατιάνα συνηθίζει να τρώει για πρωινό γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και φρούτα, το μεσημεριανό της περιλαμβάνει ζυμαρικά ολικής άλεσης, κοτόπουλο και διάφορα ψητά λαχανικά, ενώ το βραδινό της περιορίζεται σε σαλάτες. Επιπλέον, έχει εντάξει στην καθημερινότητά της την ήπια άσκηση, με περπάτημα στη φύση μαζί με τον Νικόλαο και pilates στο σπίτι, διατηρώντας έτσι μια καλλίγραμμη σιλουέτα που δεν απέχει πολύ από τις γραμμές μια αρχαίας Ελληνίδας θεάς!

10+1 επώνυμες Ελληνίδες που αγάπησαν τις καμπύλες τους