Ολόσωμο μαγιό: Ξέρεις ποιο σου ταιριάζει με βάση το σωματότυπό σου;

Μυστικά και tips για να διαλέξεις το σωστό κομμάτι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ολόσωμο μαγιό: Ξέρεις ποιο σου ταιριάζει με βάση το σωματότυπό σου;

Ξέχασε όλα όσα ήξερες μέχρι τώρα για τα ολόσωμα μαγιό, και ειδικά το γεγονός ότι πάνε σε όλα τα σώματα, καλύπτουν τις ατέλειες και μέσα σε ένα τέτοιο κομμάτι είσαι safe! To ολόσωμο είναι ένα από τα πιο δύσκολα μαγιό για να φορέσει κάποιος, αφού χρειάζεται να ξέρει ποιο του ταιριάζει αλλά και να διαθέτει τις αντίστοιχες αναλογίες για να μπορέσει να το υποστηρίξει.

Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο πιο όμορφη θα είσαι μέσα σε ένα μπικίνι (δες εδώ τις τάσεις στα μαγιό) παρά σε ένα ολόσωμο, έστω κι αν δεν διαθέτεις αναλογίες μοντέλου. Ο λόγος; με το μπικίνι μπορείς να τονίσεις το πάνω ή κάτω μέρος του σώματός σου και να τραβήξεις εκεί το βλέμμα, να πάιξεις με τα χρώματα και τα μοτίβα και να καλύψεις ατέλειες, ενώ μέσα σε ένα ολόσωμο είσαι... εντελώς εκτεθειμένη.

μαύρο μαγιό με ανοιχτή πλάτη

Οι σχεδιαστές λένε ότι ένα μαύρο ολόσωμο μαγιό ταιριάζει σε ένα τέλειο κορμί, όσο κι αν εσύ φαντάζεσαι ότι θα "κόβει" σαν χρώμα και θα σε κολακεύει. Αν, λοιπόν, αγαπάς αυτά τα μαγιό, δες στη συνέχεια πώς θα διαλέξεις το σωστό κομμάτι με βάση το σωματότυπό σου. Καλό θα ήταν να πάρεις και την γνώμη από την... ειδικό, Jennifer Lopez.

Σωματότυπος σωλήνας

Έχεις μονοκόμματο σώμα, που δεν ξεχωρίζει μέση, οπότε πρέπει να δημιουργήσεις ενός είδους σιλουέτα. Διάλεξε ένα ολόσωμο με ζώνη ή με έντονη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε χρώματα ή μοτίβα στο σημείο της μέσης. Επίσης τα κοψίματα στα πλάγια δημιουργούν την ψευδαίσθηση της μέσης, αφού την δείχνουν λεπτότερη

Αθλητικός σωματότυπος

Δεν έχεις καμπύλες, οπότε πρέπει να τις δημιουργήσεις. Μια καλή ιδέα είναι τα βολάν στο στήθος και τη μέση, οι ασύμμετρες τιράντες ή ένα μαγιό με ίσιο κόψιμο, τύπου σορτς, που χαρίζει πόντους στους γοφούς και κατ' επέκταση... καμπύλες.

Σωματότυπος μήλο

Με πιο φαρδείς ώμους απ’ ό,τι γοφούς, θέλεις να εξισορροπήσεις λίγο την εικόνα σου. Προτιμήστε μαγιό που δένουν στον λαιμό και έχουν ψηλό κόψιμο στους γοφούς (θα τραβήξουν εκεί το βλέμμα) και απόφυγε τις λεπτές τιράντες που δεν θα κρατάνε το στήθος σου... στο ύψος του!

μαγιό με δέσιμο στο λαιμό

Σωματότυπος αχλάδι

Πιο φαρδιά στην περιφέρεια και αρκετά αδύνατη στο επάνω μέρος του σώματος, χρειάζεται να τραβήξεις την προσοχή από τους μηρούς. Παίξε με τα διαφορετικά μοτίβα, επιλέγοντας στο ολόσωμο έντονα prints στο στήθος (ρίγες, φλοράλ, πουά) και μονοχρωμία (δες τις τάσεις στα χρώματα της σεζόν) στο κάτω μέρος. Για σένα είναι φέτος και το color blocking, που θα σου αρέσει πολύ.

Σωματότυπος κλεψύδρα

Ίδιο πλάτος σε ώμους και γοφούς, με στενή μέση, που θέλεις να τονίσεις. Προτίμησε ένα ολόσωμο με ζώνη ή οριζόντιες ρίγες στο σημείο αυτό, ακόμα και σούρες με δέσιμο hatler στο λαιμό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να φανεί το δυνατό σου σημείο.

μαγιό με ρίγες

Μικρόσωμη σιλουέτα

Εάν είσαι αυτό που λέμε... petite, ένα ολόσωμο μαγιό με κάθετες ρίγες, μονόχρωμο ή με ψηλό κόψιμο τύπου Baywatch σού ταιριάζει γάντι, αφού θα δείξει τα πόδια σου ψηλότερα. Προτίμησε τα μονόχρωμα παρά ό,τι έχει prints.

Επίπεδα οπίσθια

Αν οι γλουτοί δεν είναι το δυνατό σου σημείο, προτίμησε ένα σχέδιο που κατεβαίνει χαμηλά στους γοφούς «αγκαλιάζοντάς» τους.