Fashion emergency: 10 λύσεις που θα σου... λύσουν τα χέρια!

Γι' αυτές τις "απλές" στιγμές που σε βγάζουν εκτός εαυτού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Fashion emergency: 10 λύσεις που θα σου... λύσουν τα χέρια!

Είσαι ένα κορίτσι πολυάσχολο και σίγουρα γεμάτο ανησυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Θέλεις να ξεχωρίζεις και έχεις άποψη για τα πάντα αλλά παράλληλα ακούς και την γνώμη των άλλων. Η καθημερινότητά σου είναι γεμάτη από πράγματα που αγαπάς και ένα από αυτά δεν είναι άλλο από τη μόδα, που την ξεσκονίζεις διαρκώς για να μαθαίνεις τις τάσεις, τα νέα και τα μυστικά που αφορούν στον μαγικό της κόσμο.

Σε ενδιαφέρουν όλα όσα έχουν να κάνουν με ένα περιποιημένο και κομψό look, με τους συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών και θεωρείς ότι μπορείς εύκολα να λύσεις κάθε πρόβλημα που θα σου προκύψει σχετικά με τις... ενδυματολογικές σου ανησυχίες. Πόσες φορές ωστόσο δεν βρέθηκες σε δύσκολη θέση και πολύ θα ήθελες να υπήρχε ένας emergency αριθμός να τον καλέσεις και να σου δώσει τη λύση.

Με την πείρα και την γνώση περί μόδας, θα σου δώσω μερικά χρήσιμα tips όταν σου προκύψει ένα πρόβλημα να έχεις τη λύση του στο τσεπάκι.

10 μαγικά tips που θα σου χρησιμεύσουν

Κάνε τα παπούτσια σου αδιάβροχα

Για να μην σου τρίβονται εύκολα και κάνουν σημάδια αλλά και για να μην χαλάνε από το νερό της βροχής δεν έχεις παρά να τα τρίψεις με κερί μέλισσας και στη συνέχεια να τα στεγνώσεις με το πιστολάκι.

Βρες χαμένα μικρά αντικείμενα

Ψάχνεις εδώ και μέρες πού σου έχουν πέσει τα αγαπημένα σου σκουλαρίκια ή δαχτυλίδια; Κάλυψε τον σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας με μια νάιλον κάλτσα και θα τα βρεις τα πανεύκολα!

λευκό πουκάμισο

Σιδέρωσε τον γιακά από το πουκάμισό σου με το σίδερο των μαλλιών

Δεν χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία του κανονικού σιδερώματος, ειδικά εάν πριν από λίγο έφτιαχνες τα μαλλιά σου. Καλύτερα θα το κάνεις με το σίδερο των μαλλιών σου.

Φτιάξε το φερμουάρ σου

Σε δυσκολεύει πάνω-κάτω στα παντελόνια ή στα τζάκετ σου; Τρίψε το με ένα σαπούνι ή με τη μύτη από το μολύβι των ματιών ή των χειλιών σου.

Απόφυγε τα σημάδια στα δάχτυλα από τα κοσμήματα

Κάθε φορά που φοράς τα αγαπημένα σου φο κοσμήματα -και κυρίως τα δαχτυλίδια- βλέπεις αυτά τα αντιαισθητικά μπλε ή πράσινα σημάδια στο δέρμα. Για να μην σου ξανασυμβεί πέρασε το μέσα μέρος τους με ένα διαφανές βερνίκι νυχιών.

Καθάρισε τους λεκέδες από ιδρώτα

Φοράς το αγαπημένο σου λευκό πουκάμισο όλη μέρα και τώρα είναι για πλύσιμο. Πριν το βάλεις στον κάδο, ψέκασε τις μασχάλες με λίγο χυμό λεμονιού.

Επέκτεινε τη ζωή του αγαπημένου σου καλσόν

Θα σου κρατήσει περισσότερο και δεν θα φοβάσαι μήπως σου σκιστεί στο πρώτο στραβοπάτημα εάν πριν το φορέσεις το ψεκάσεις με λίγο hairspray!

σουέτ μποτάκια

Καθάρισε τα σουέτ παπούτσια σου χωρίς να τα καταστράψεις

Χρησιμοποίησε την ψίχα από μια φέτα ψωμί για να απομακρύνεις με ταμποναριστές κινήσεις τους λεκέδες.

Κάνε τα T-shirts σου απαλά

Άφησέ τα για περίπου 3 μέρες σε νερό με αλατόνερο και ύστερα πλύνε τα όπως συνηθίζεις.

Απομάκρυνε τις οσμές από vintage ρούχα

Τώρα που τα ρετρό κομμάτια είναι πάλι must και η ντουλάπα της μαμάς αλλά και της γιαγιάς σου είναι γεμάτη, μη σταθείς στις δυσάρεστες μυρωδιές. Το μόνο που έχει να κάνεις είναι να τα ψεκάσεις με ένα μίγμα από 1 μέρος βότκα και 2 μέρη νερό.