Leather up: 8 δερμάτινα κομμάτια για να βάλεις στη shopping list σου

Θα τα φοράς όλο τον χειμώνα σε άπειρους συνδυασμούς

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Instagram
Instagram

Tα δερμάτινα κομμάτια σού κλείνουν πονηρά το μάτι να μην τα φοβηθείς και να τα συμπεριλάβεις στα all-day looks σου, δημιουργώντας μαζί τους κομψά και μοδάτα σύνολα, που θα σε πάνε από τη δουλειά μέχρι την βραδινή βόλτα σου για ποτό. Τα κορίτσια στο street style του κόσμου τα προτιμούν στις εξόδους τους και έχουν δημιουργήσει μια capsule γκαρνταρόμπα με τα βασικά leather κομμάτια, που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα τα φοράνε χωρίς σταματημό. Εσύ δες τα 8 basic, για να τα βάλεις στη shopping list σου και να κάνεις τη διαφορά στην καθημερινότητά σου.

8 δερμάτινα key-pieces που θα λατρέψεις

Chocolate jacket

Γιατί να μείνεις στο μαύρο, που ναι μεν είναι κλασικό και πάει με όλα αλλά δεν θα κάνεις τη διαφορά φορώντας το. Άσε που σίγουρα έχεις ένα στην ντουλάπα σου. Προτίμησε λοιπόν ένα καφέ, στο χρώμα της σοκολάτας, που θα λειτουργήσει σαν μαύρο, αφού πάει με όλα. Ακόμα και με το βραδινό lingerie σου φόρεμα θα το φορέσεις και θα κάνεις τη διαφορά.

Crop bomber

Πάλι για μαύρο θα μου πεις κι εγώ θα σε μεταπείσω. Ο σκοπός είναι να διαφοροποιηθείς, οπότε προτίμησε ένα γκρι ανθρακί, που μοιάζει αρκετά used στην όψη και φόρεσέ το με denim (δες τα 5 παντελόνια από το Zara me 15,99) όλη μέρα. Θα ευχαριστηθείς τα πιο μοδάτα casual σύνολα μαζί του.

Trench

To Πανωφόρι του φθινοπώρου και πλέον όλου του χειμώνα, αφού το layering κάνει θαύματα. Προτίμησε ένα ποιοτικό κομμάτι με φαρδιά γραμμή, για να μπορείς να το φορέσεις πάνω από χοντρά ρούχα (δες πώς θα φορέσεις το πουλόβερ σου με 6 τρόπους) και προτίμησε να έχει ζώνη στη μέση για να δημιουργείς εντέχνως σιλουέτα.

Maxi skirt

Είπαμε οι μάξι φούστες κάνουν πάταγο φέτος, οπότε μια δερμάτινη σε ίδια γραμμή, όχι κολλητή (προς Θεού), θα σε βολέψει πολύ στα preppy looks σου, δημιουργώντας σύνολα με ρετρό αέρα. Ταιριάζει ιδανικά με κοντά πλεκτά γιλεκάκια με καρό μοτίβα, για να θυμηθείς λίγο τα σχολικά σου χρόνια.

Shorts

Δεν ξέρω εάν τα συμπαθείς ή όχι αλλά κάνε μια προσπάθεια να τα δεις με διαφορετικό μάτι. Φόρεσε ένα καφέ με μαύρο καλσόν και τα αρβυλάκια σου ή με κάλτσες μέχρι το γόνατο και κάνε δήλωση μόδας χωρίς να είναι κιτς το αποτέλεσμα. Καλύτερα ψηλόμεσο, που είναι πιο safe επιλογή.

Twin set

Τα λεγόμενα "σετάκια" είναι βολικά και στυλάτα ταυτόχρονα, αφού δεν σε βάζουν στο δίλημμα "τι να φορέσω σήμερα;". Το έχεις έτοιμο το σύνολο. Προτίμησε ένα φωτεινό χρώμα, που θα το ευχαριστηθείς και χωριστά, κάνοντας άπειρους συνδυασμούς.

Pants

Το μαύρο κλασικό και διαχρονικό δερμάτινο παντελόνι δεν χάνει ποτέ την αξία του στη χρηματιστήριο της μόδας. Θα το φοράς για χρόνια και θα αναδείξεις την έμφυτη κομψότητά σου εάν το συνδυάσεις με μοχέρ μπεζ πουλοβεράκι και μερικές σειρές από πέρλες στον λαιμό σου. Ένα μαμαδίστικο look που δεν είναι ποτέ passe.

Office looks: 5 βασικά αξεσουάρ που θα κάνουν update στα looks σου

Dress

Προσπάθησε να επιλέξεις ένα κομμάτι θηλυκό, για να αναδείξεις τις καμπύλες σου. Τα στράπλες "παίζουν" πολύ φέτος αλλά και τα ντραπέ σχέδια, που κολακεύουν τη σιλουέτα. Πρόσεξε μόνο να μην "μαρκάρει", γιατί θα είναι αντιαισθητικό το αποτέλεσμα.