H Jane Birkin ενέπνευσε τον Βασίλη Ζούλια στη νέα του συλλογή

Φόρος τιμής στη μούσα της μόδας που έφυγε τον Ιούλιο από τη ζωή

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
npd photo agency
npd photo agency

Στο πλαίσιο της AXDW 2023 (δες τις ωραιότερες εμφανίσεις των επώνυμων κυριών) που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες στο Ζάππειο, ο Βασίλης Ζούλιας εμπνεύστηκε από τη μούσα της μόδας Jane Birkin, δημιουργώντας μια κομψή συλλογή που κέρδισε τις εντυπώσεις. Ως φόρος τιμής στην Αγγλίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια που έφυγε από τη ζωή στις 16 Ιουλίου 2023, ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από την γκαρνταρόμπα της και άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Η Jane Birkin άφησε το στίγμα της στη μόδα

"Είναι αδύνατον να έχεις στυλ χωρίς αυτοπεποίθηση", έλεγε. Γιατί, αν υπάρχει μια λέξη που καθορίζει τη μόδα της δεκαετίας του '60 αυτή είναι το στυλ. Και η Jane Birkin, με τις πλούσιες αφέλειες στα καστανόξανθα μαλλιά της και τα χαρακτηριστικά low heel γοβάκια της έμεινε στην ιστορία της μόδας, πρωτίστως μέσα από την τσάντα Hermes που φέρει το όνομά της - πέρα από την πορεία της στον κινηματογράφο και το τραγούδι, που εκτοξεύτκε στα ύψη.

LACMA Art + Film Gala 2023: Γιατί οι celebrities φόρεσαν Gucci;

Δεν είναι, όμως τυχαίο, ένας από τους μεγαλύτερους Οίκους μόδας παγκοσμίως να δημιουργούν μια τσάντα για σένα! Το 1984 ο διευθύνων σύμβουλος της Hermes παρουσίασε μια 100% χειροποίητη τσάντα από μαλακό δέρμα μοσχαριού, στρουθοκαμήλου και αλιγάτορα με το όνομα Hermès Birkin Bag, που έγινε σύμβολο status για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, με ως και έξι χρόνια αναμονής σήμερα. Μάλιστα, η Ελένη Μενεγάκη, η Τζένη Μπαλατσινού, η Βίκυ Καγιά την τιμούν και με το παραπάνω.

hermes bag ελένη μενεγάκη

Η Ελένη Μενεγάκη με κλασική white Hermes Birkin τσάντα.

βίκυ καγιά hermes

Η Βίκυ Καγιά προτιμά την Hermes Birkin της σε nude απόχρωση.

τζένη μπαλατσινού

Κλασική στην επιλογή της ηΤζένη Μπαλατσινού, που έχει επιλέξει Hermes Birkin σε μαύρο χρώμα.

Η συλλογή του Βασίλη Ζούλια κέρδισε τις εντυπώσεις

Για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 o Βασίλης Ζούλιας παρουσίασε μια συλλογή στα πλαίσια της AXDW με κομμάτια από λινό, μετάξι και βισκόζη, δαντέλα και κεντημένα λουλούδια. Παντελόνες, φορέματα και τοπ κέρδισαν τις εντυπώσεις, ενώ τα ψάθινα καπέλα και οι χαρακτηριστικές straw bags που κρατούσε η Birkin συμπλήρωσαν τα σύνολα.

Τα κοσμήματα Pericles Kondylatos ήταν εμπνευσμένα από στάχυα, φύλλα ελιάς και καλοκαιρινούς καρπούς και έκαναν εύκολα fashion statement στα looks.

Τα εμπενυσμένα σύνολα του Βασίλη Ζούλια από την Jane Birkin

δανετένιο φόρεμα

ψάθινη τσάντα ζούλιας

σατέν φόρεμα ζούλιας

σετ ζούλιας

φόρεμα ζούλιας

ζούλιας συλλογή

επίδειξη μόδας ζούλιας